subota, 23. jul 2016.  15:35h
Pročitano 2740 puta

Premijer Vučić u poseti Specijalnoj brigadi Vojske Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetili su danas Specijalnu brigadu Vojske Srbije, u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Premijer Vučić je pohvalio spremnost pripadnika Specijalne brigade da reaguju u veoma teškim uslovima i izvedu najteže i najzahtevnije vežbe Premijer Vučić je pohvalio spremnost pripadnika Specijalne brigade da reaguju u veoma teškim uslovima i izvedu najteže i najzahtevnije vežbe M.O.D.

Tokom predstavljanja Brigade, prikazana je sposobnost njenih pripadnika kroz borilačke veštine, dejstvo na teroriste u otetom vozilu i oslobađanje talaca i dejstvo na teroriste u zaposednutoj zgradi. Prikazan je i taktičko-tehnički zbor sredstava i naoružanja i vojne opreme.

Premijer Vučić je pohvalio spremnost pripadnika Specijalne brigade da reaguju u veoma teškim uslovima i izvedu najteže i najzahtevnije vežbe „bez strunjača, ne žaleći i ne štiteći sebe“.

Oni su dobro obučeni za zaštitu, čuvanje i odbranu naše zemlje. Uz to, prikazali su i opremu, najnovije puške 5,65mm i 6,5mm, to je novi američki kalibar, nova američka modularna puška koju bi do kraja marta trebalo da uvedemo u naoružanje ove brigade, rekao je Vučić.

 

0 vucic 2

 

On je istakao da postoji dogovor za prijem novih 200 pripadnika u Specijalnu brigadu, jer „želimo da imamo 1.500 najobučenijih vojnika i isto tako značajan broj veoma obučenih policajaca“.

Oni su u svakom trenutku spremni da prihvate i odgovore na svaki udar na Republiku Srbiju, ne samo na borbu protiv terorizma. Tih 1.500 vojnika biće i najsavremenije opremljeni i nijedan vojnik u svetu neće biti bolje opremljen od njih, poručio je premijer.

Vučić je naveo i da će pojačavati rad naših bespilotnih letelica koje će za godinu dana uspeti i da naoružaju.

Kupujemo i nove helikoptere posle tek pristiglih ruskih transportnih. Kupićemo nemačko-francuske erbasove helikoptere, a onda ćemo preći na nabavku i opremanje borbene avijacije. Očekujemo nastavak saradnje i sa zapadnim zemljama i Ruskom Federacijom. Napomenuo bih da smo uspostavili ozbiljnu saradnju sa kineskim prijateljima i danas smo imali prilike da vidimo donaciju NR Kine od 24 čamca za po 15 pripadnika Brigade, rekao je premijer.

 

0 vucic 3

 

Prema njegovim rečima, spremni smo da odgovorimo svim izazovima kako bismo pokušali da uvek zaštitimo našu zemlju. On je dodao da je veoma ponosan na našu vojsku i policiju jer „nikada bolje nisu sarađivale“ i dodao da će zajednički raditi u odbijanju i terorističkih i ostalih potencijalnih napada na Srbiju. Vučić je poručio i da će ministar odbrane danas obići angažovane vojne i policijske snage koje zajednički izvršavaju zadatke na zaštiti državnih granica.

Odgovarajući na pitanje novinara o materijalnom stanju pripadnika Vojske Srbije, premijer je najavio „skromno popravljanje“ njihovog materijalnog položaja do kraja godine.

Povećaćemo im platu i poboljšati opremu. Oni se i tome veoma raduju. Svakoj mašini, čamcu, novom borbenom vozilu, avionu ili helikopteru. Posle 35 godina smo kupili helikoptere. Zanavljamo opremu, proizvodimo najmodernije puške, rešili smo problem sa cevima za pištolj u „Zastavi“. Vojnici su odgovorni ljudi, a mi imamo novac za povećanje njihovih plata, rekao je Vučić, a prenosi sajt Ministarstva odbrane Republike Srbije.

 

0 vucic 4

 

Autor:  M.O.D.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00