petak, 22. jul 2016.  10:35h
Pročitano 2539 puta

“Eko regata Tamiš” od 19. do 21. avgusta

Grad Pančevo u saradnji sa Opštinom Opovo i ove godine organizovaće manifestaciju pod nazivom „Eko regata Tamiš“, u periodu od 19. do 21.avgusta.

Prijava za učešće na ovogodišnjoj regati trajaće do 15. avgusta Prijava za učešće na ovogodišnjoj regati trajaće do 15. avgusta Grad Pančevo

Ideja ove sedme regate je da se uz podizanje svesti građana o potrebi zaštite reke od zagađenja izvrši i promocija reke Tamiš kako bi se proglasio njen status u „Državni plovni put“ od Pančeva do Opova, kao i promocija potencijala Tamiša za nautički turizam i razvoj održivih vidova turizma na potezu od Pančeva do Opova.

Regata je podržana od strane Republičke direkcije za vode, resornih Ministarstava (vodni saobraćaj), Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Privredne komore Srbije, Grupacije za nautičku privredu i nautički turizam NATUS i Grupacije za manifestacioni turizam pri PKS.

Predviđena maršuta Eko regate Tamiš je Pančevo – Jabuka – Glogonj- Sefkerin – Opovo i tokom putovanja biće organizovana edukativna predavanja, prezentacije, sakupljanje sekundarnih sirovina (pvc ambalaže) i čišćenje vodenog ogledala na mestima predviđenim za zadržavanje i druženje i opuštanje regataša u večernjim časovima na plaži u Glogonju i marini sa čardom u Opovu.

 

0a eko regata

 

Eko regata Tamiš ima svoju težinu i poruku a to je da želimo da brinemo o našim rekama, da podignemo ekološku svest onih koji izlaze na obalu, prvenstveno u Pančevu, Jabuci, Glogonju i Opovu i svim mestima uz Tamiš i uzvodnije. Tamiška regata na  najbolji način spaja turizam i ekologiju, a učesnici regate se mogu upoznati sa nekim skrivenim mestima na reci, uživati u vožnji i druženju uz edukaciju  svog podmlatka  da zavole reku, da je čuvaju i neguju. Kako bismo imali što uspešniju Regatu, želja nam je da na Eko Regati Tamiš okupimo veliki broj različitih učesnika: udruženja, ustanova, pojedica, žena,  dece i starije i mlađe populacije, navodi se u pozivu organizatora.

Prijava za učešće i Plan i program VII Eko regate Tamiš nalaze se na sajtu Grada Pančeva.

Popunjene formulare pošaljite do 15. avgusta na adresu:
Gradska uprava grada Pančeva,
Sekretarijat za privredu i ekonomski razvoj,
Trg Kralja Petra I 2-4,
kancelarija 306
ili u elektronskoj formi na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Kontakt osoba za sve informacije je Milorad Timčenko, tel. 013/308-881 ili 064/866-2412.

 

0 eko regata

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00