četvrtak, 21. jul 2016.  14:43h
Pročitano 1300 puta

„Medalja zasluge za Makedoniju“ Borčetu Veličkovskom

Na svečanoj ceremoniji u Ohridu, predsednik Republike Makedonije Đorđe Ivanov juče je odlikovao četvoro Makedonaca iz dijaspore za njihov lični doprinos na promovisanju makedonskog identiteta, kulture, tradicije i jezika. 

Među laureatima „Medalja zasluge za Makedoniju“ bio je i predsednik makedonskog nacionalnog saveta Borče Veličkovski, koji je sa ponosom primio ovo priznanje kao podstrek za dalji i još uspešniji rad Među laureatima „Medalja zasluge za Makedoniju“ bio je i predsednik makedonskog nacionalnog saveta Borče Veličkovski, koji je sa ponosom primio ovo priznanje kao podstrek za dalji i još uspešniji rad

Među laureatima bio je i predsednik makedonskog nacionalnog saveta Borče Veličkovski, koji je sa ponosom primio ovo priznanje kao podstrek za dalji i još uspešniji rad.

Prema pisanju Komšijskih novosti, ova značajana medalja je jedan od osam najviših odlikovanja i priznanja u Makedoniji, koje na osnovu Zakona o odlikovanju i priznanjima Republike Makedonije dodeljuje predsednik države.

Medalja zasluge dodeljuje se pojedincima za njihovu posvećenost i angažovanost, što posebno doprinosi afirmaciji Republike Makedonije u svetu, za razliku od „Povelje Republike Makedonije“ koju je kao priznanje za instituciju dobio Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice sa sedištem u Pančevu, 2013. godine.

 Svi vi, živa ste veza Makedonije u svetu. Vi, uspešni pojedinaci i organizacije u dijaspori, Vi ste naši ambasadori u oblastima kulture, umetnosti, obrazovanja, nauke, izjavio je ovim povodom predsednik Makedonije Đorđe Ivanov.

Ovakva i slična priznanja dodeljuju se na osnovu predloga Komisije za odlikovanja i priznanja predsednika Republike Makedonije, kao stalno radno telo predsednika makedonske države, sastavljena od predsednika države i 14 člana.

Autor:  Komsijske novosti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00