sreda, 20. jul 2016.  19:35h
Pročitano 1457 puta

Opremanje srednjih škola u Pančevu

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i ove godine su u Pančevu izdvojena sredstva za opremanje škola i osavremenjavanje nastave.

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja kaže da su na konkursu prihvaćeni projekti 6 srednjih škola s teritorije Pančeva Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja kaže da su na konkursu prihvaćeni projekti 6 srednjih škola s teritorije Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Za meru aktivne politike zapošljavanja "Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave" u 2016. godini iz budžeta grada izdvojeno je dva miliona dinara.

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja kaže da su na konkursu za ova sredstva prihvaćeni projekti šest srednjih škola s teritorije Pančeva.

Srednje škole koje su ove godine Konkursom ostvarile sredstva za projekte opremanja kabineta i radionica za praktičnu nastavu su:
1. Poljoprivredna škola "Josif Pančić" 
2. ŠOSO "Mara Mandić" 
3. Mašinska škola "Pančevo" 
4. Tehnička škola "23. maj" 
5. Gimnazija "Uroš Predić” i
6. Medicinska škola "Stevica Jovanović".

Tehnička škola 23. maj je dobila 427 hiljada dinara za preuređenje učionice u kabinet za arhitekturu i geodeziju. Medicinska škola je dobila 500 hiljada dinara za opremanje kabineta za anatomiju, fiziologiju i patologiju. Mašinska škola je dobila 183 hiljade dinara za opremanje kabineta za računarsku grafiku. Školi Mara Mandić odobreno je 187 hiljada dinara za opremanje kabineta za šivače tekstila sa interaktivnom tablom. Poljoprivredna škola je dobila 493 hiljade dinara za opremanje plastenika pompom za navodnjavanje, cisternom i za bušenje bunara. Gimnazija je dobila 207 hiljada dinara za nabavku dva uređaja lab diska za merenje parametara u prirodnim naukama, precizirao je Čučković.

On kaže da je od ovih šest, obišao dve škole i uverio se u svrsishodnost ulaganja u osavremenjavanje nastave na ovakav način.

U Mašinskoj školi sam se uverio da su im ova sredstva neophodna za opremanje kabineta, kao što su i školi Mara Mandić neophodna ova sredstva da opreme kabinet interaktivnom tablom. Verujem da su svim ovim školama neophodna ova sredstva kako bi nastava bila savremena i u interesu đaka. Bio sam pre dve decenije u Nemačkoj i uverio sam se u značaj interdualnog obrazovanja, gde su đaci pre podne bili u školi a popodne kod preduzetnika na plaćenoj praksi. Nadam se da će tako nešto moći i kod nas da zaživi, kaže Čučković.

Direktorima ovih šest škola u četvrtak, 21. jula u Gradskoj upravi Pančevo biće uručeni ugovori.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00