utorak, 19. jul 2016.  13:30h
Pročitano 2814 puta

Prijem za učenike romske nacionalne zajednice

U Pančevu je danas upriličen prijem kod gradonačelnika za učenike romske nacionalne zajednice koji su sa vrlo dobrim i odličnim uspehom završili školsku godinu. 

Nagrađenim osnovcima i srednjoškolcima i njihovim roditeljima obratili su se gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković Nagrađenim osnovcima i srednjoškolcima i njihovim roditeljima obratili su se gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković Grad Pančevo

Učenici su dobili i jednokratnu finansijsku pomoć Grada od 4.000 dinara.

Akcionim planom grada Pančeva za društvenu integraciju Roma obezbeđeno je 750 hiljada dinara za tu namenu.

Ove godine 185 učenika romske nacionalnosti završilo je školsku godinu sa vrlodobrim ili odličnim uspehom, od toga 157 učenika pohađa osnovnu a 28 učenika srednju školu.

Nagrađenim osnovcima i srednjoškolcima i njihovim roditeljima obratili su se gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković.

Gradonačelnik je čestitao učenicima na postignutim rezultatima, pohvalio njihovu marljivost i kontinuitet u radu i pristupu školskim obavezama i poručio im da ove osobine, bitne i u toku školovanja i u životu, nastave da neguju i unapređuju, poželevši im da i nakon školovanja na osnovu postignutih uspeha nastave da postižu uspehe u svom daljem razvoju.

 

IMG 20160719 110501

 

Budite sigurni da grad Pančevo ceni ovaj vaš uspeh i ovo je jedan simboličan način na koji ukazujemo da pratimo ono što radite i da želimo da vrednujemo to što radite. Pančevo je kao grad posvećeno inkluziji još od 2009. godine i izdvaja ne mala sredstva da bi pomogao vašu integraciju u društvo, rekao je gradonačelnik.

Kada je reč o društvenoj integraciji Roma, Saša Pavlov naveo je da u oblasti obrazovanja Grad sem jednokratne novčane pomoći učenicima romske nacionalne zajednice za ostvaren vrlodobar i odličan uspeh, izdvaja i sredstva za udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola romske nacionalne zajednice.

Gradonačelnik je rekao i da lokalna samouprava radi na realizaciji projekta uvođenja romskog jezika sa elementima nacionalne kulture kao izbornog predmeta, u čemu ima podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

 

0 cuckovic

 

Član Gradskog veća Milenko Čučković nagrađenim učenicima je poželeo puno uspeha u radu.

I u sledećoj školskoj godini Grad će obezbediti udžbenike, a vaš zadatak je da budete marljivi, vredni i uspešni đaci i dobra deca, kazao je Čučković.

Učenici i roditelji koji su dobili novčanu pomoć kažu da su vrlo zadovoljni i da im to puno znači.

Mirjana Šećerović je učenica iz Banatskog Brestovca koja je završila osmi razred, a upisala je srednju ekonomsku školu na smeru za turističkog tehničara.

Lepo je što nam Grad Pančevo pomaže na ovakav način. Nije veliki iznos, ali mi znači i najverovatnije ću ga potrošiti za kupovinu knjiga za srednju školu, rekla je Mirjana.

Dejan Šećerović je završio peti razred osnovne škole sa vrlodobrim uspehom.

Prvo ću kupiti neke knjige koje ću čitati, neke lektire, pribor, možda patike i majicu. Znači mi što sam dobio ovu nagradu i nastaviću da učim i dalje. Najviše mi se sviđa nemački jezik, jer je veoma koristan, kaže Dejan.

Anđelka Stamenković je majka učenika šestog razreda u OŠ Olga Petrov, u Banatskom Brestovcu koji je ovu školsku godinu završio sa vrlodobrim uspehom.

Znači nam ova pomoć za decu, da kupe sebi nešto, da se raduju, da bolje uče, da imaju neki podsticaj za bolje, kaže Anđelka.

Milenko Čučković je izjavio da je Grad u okviru “Akcionog plana grada Pančeva za društvenu integraciju Roma 2013-2016” i brige o Romima ove godine iz budžeta izdvojio 6.900.000 dinara i naveo da je od toga 150.000 dinara obezbeđeno za izradu ličnih dokumenata, 3 miliona dinara za obrazovanje, pre svega za nabavku udžbenika, i 3 miliona dinara za konkurs romskih udruženja u integraciji kada je reč o civilnom sektoru.

 

0 prijem za romsku decu

 

Autor:  Grad Pančevo/V.P.
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00