utorak, 12. jul 2016.  22:00h
Pročitano 3059 puta

U potrazi za drugom iz vojske Đurom Čakovanom iz Pančeva

Obratila nam se za pomoć porodica Borančić iz Sarajeva s molbom da pokušamo da ih povežemo sa Đurom Čakovanom iz Pančeva.

U potrazi za drugom iz vojske Đurom Čakovanom iz Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Nemamo puno informacija, ali bilo bi lepo da omogućimo da se dvojica prijatelja pronađu.

Đuro Čakovan je 1971. ili 1970. godište, iz Pančeva je i služio je vojsku 1991. godine u Trebinju, sa Elmirom Borančićem iz Sarajeva.

Elmirova supruga Mersa bi volela da iznenadi supruga, jer kaže da često sluša priče o njihovom prijateljstvu.

S obzirom na dešavanja u Sarajevu, posle te 1991. godine nismo mogli ništa da saznamo o Đuri. Pokušavali smo saznati o njemu bilo šta, ali nismo uspeli. Kada smo posle pokušali da se raspitamo o njemu, niko nije ništa znao. Mi ne znamo ni da li on trenutno živi u vašem gradu, ali vam pišemo iz Sarajeva u nadi da ćete nam pomoći, kaže ona u svom mejlu.

I posle toliko godina Elmir svojoj porodici rado priča o Đuri, i dalje ga traži pokušavajući preko fejsbuka da stupi u kontakt sa svakim ko se preziva Čakovan.

Đuro nas je kontaktirao kada je bio rat u Sarajevu, dok su još telefoni bili u funkciji da vidi da li je Elmir dobro i od tada nisu mogli uspostaviti nikakav kontakt. Kao supruga jako bih volela da ga obradujem pošto vidim da se raspituje putem fejsbuka kod ljudi koji imaju isto prezime, otkriva nam Mersa Borančić.

Iz tog vremena nisu uspeli sačuvati nijednu fotografiju, ali ukoliko neko zna nešto o Đuri Čakovanu, neka se javi nama u redakciju putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili u inboks na našoj Fejsbuk stranici. 

Svaka informacija može biti od koristi.
Unapred hvala u ime porodice Borančić.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(11 glasova)

Komentari  

+3 #1 ELMIR BORANCIC 13-07-2016 21:26
Hvala puno , Portalu PANČEVO . Djura je čovjek , kada čitaš dobar roman gledaš film .GLAVNA ULOGA to je on
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00