ponedeljak, 4. jul 2016.  14:10h
Pročitano 870 puta

Sačuvajmo živote žena

Ženska platforma za razvoj Srbije 2014 -2020 usvojena u oktobru 2014. godine prepoznaje kao jedan od svojih prioriteta i neophodnost sistemske reakcije države i društva na nasilje u porodici.

Pridružujemo se saopštenjima koja su stigla od poverenice Janković,kao i naporima mreže Žene protiv nasilja čije zahteve podržavamo. Poslednji slučaj iz Žitišta samo je jedan od mnogobrojnih u kojem je od strane partnera ubijena žena, a pored nje još četvoro žena i muškaraca koji su se našli u blizini, a više od 20 povređeno, navodi se u saopštenju.

I poslednji primer ukazuje da je zločin mogao da bude sprečen uz pravovremenu reakciju institucija, šire porodice i neposrednog okruženja. 

Nasilje nije privatna stvar. Pozivamo državu da urgentno reguje na zabrinjavajući broj ubistava žena od strane partnera, i na tom tragu počne da primenjuje sve postojeće mere kao i da donese sve neophodne druge mere na koje se već dugo ukazuje od strane mreže Žene protiv nasilja i Autonomnog ženskog centra kako bi se sprečile slične situacije i sačuvali životni žena. Država ima odgovornost i obavezu da sačuva naše živote, zaključuje se u saopštenju Ženske platforme za razvoj Srbije.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00