nedelja, 3. jul 2016.  03:20h
Pročitano 1163 puta

Dan žalosti u Vojvodini

Pokrajinska vlada je na sednici donela odluku da se nedelja, 3. juli proglasi Danom žalosti na teritoriji cele Vojvodine, nakon pucnjave u Žitištu u kojoj je život izgubilo pet osoba.

U holu Opštine Žitište biće otvorena knjiga žalosti, u koju će građani moći da se upišu u ponedeljak, 4. juna od 10 do 14 časova.

Pet osoba je ubijeno i 20 ranjeno u mestu Žitištu, kod Zrenjanina, kada je jedan muškarac pretprošle noći ušao u lokalni kafić i počeo da puca iz automatske puške koju je imao nelegalno.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu je troje ranjenih, a jedna osoba je u "izuzetno teškom stanju", dok su ostali većinom primljeni u bolnicu u Zrenjaninu.

Policija je napadača uhvatila, a sumnja se da je motiv ubistva bio ljubomora, jer je prvo ubio suprugu, s kojom nije živeo već neko vreme.

U celom Srednjebanatskom okrugu od danas će biti proglašena trodnevna žalost povodom tragedije u Žitištu u kojoj je poginulo pet osoba, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00