petak, 1. jul 2016.  09:00h
Pročitano 2295 puta

Vodovod: Voda u Pančevu apsolutno je ispravna

Voda za piće u Pančevu potpuno je ispravna i bezbedna, izjavio je jutros za Pančevo.MOJKraj.rs Aleksandar Radulović, direktor JKP Vodovod i kanalizacija.

Voda za piće u Pančevu potpuno je ispravna i bezbedna, kaže Aleksandar Radulović, direktor Vodovoda Voda za piće u Pančevu potpuno je ispravna i bezbedna, kaže Aleksandar Radulović, direktor Vodovoda Pixabay.com

Po rezultatima o ispravnosti vode od 29. juna, nigde u našoj mreži nema ešerihije koli. Svi rezultati su dobri, kaže Radulović.

Prema prethodnim rezultatima, od 22. juna, utvrđeno je prisustvo ešerihije koli na jednoj javnoj česmi u Miloša Trebinjca u Pančevu, ali direktor kaže da je ona iz predostrožnosti odmah zatvorena.

Pre nego što se kaže da postoji neki problem, uvek se traže tri rezultata uzastopce. Iako je samo jedan rezultat, taj 22. juna, pokazao prisustvo ešerihije koli, mi smo česmu zatvorili jer je javna česma i dezinfikovaćemo je, a zatim ponovo vratiti u upotrebu. Stvar je bila lokalnog karaktera, verovatno je došlo do zagađenja baterije a ne vode unutar česme, objasnio je on.

Takođe, po rezultatima od od 22. juna, ešerihija je pronađena i u dva vrtića, što je prema rečima direktora Vodovoda čest slučaj, jer je unutrašnja mreža vrtića stara.

Iako se mreža stalno održava desi se da se zabeleži prisustvo neke bakterije, ali je i to lokalnog karaktera i brzo se sanira. Sada nema ešerihije nigde. Svi rezultati vode su apsolutno dobri, kaže Radulović.

On kaže da su u maju svi uzorci bili dobri, tačnije od 100 uzoraka, u 99 slučajeva su bili ispravni. Kako kaže, Zavod za javno zdravlje u Pančevu je merodavan da radi uzorkovanje vode.

Vodovodni sistem je stabilan, filter radi dobro, obrada je dobra, u mrežu ulazi zdrava i ispravna voda, tako da građani nemaju razloga za bilo kakvu brigu, kazao je Radulović. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00