četvrtak, 30. jun 2016.  10:59h
Pročitano 848 puta

Gradonačelnik Pančeva boravio u Ljubljani

U sklopu službene posete Sloveniji, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Direktor „JP Energetika Ljubljana“ Samo Lozej, su u Ljubljani 28. i 29. juna nastavili razgovore o učestvovanju kompanije JP Energetika Ljubljana u procesu reorganizacije javno-komunalnog sektora u gradu Pančevu.

U kontekstu sastanka, koji je nastavak pregovora iz marta, kada je u Pančevu bilo potpisano pismo o namerama, u okviru ove saradnje kao prioriteti izdvojeni su: reorganizacija javnog sektora (reorganizacija javno-komunalnih preduzeća i infrastrukture), izrada strategije razvoja daljinskog grejanja u cilju povećanja energetske efikasnosti i optimizacija javne rasvete.

 

memorandum o saradnji pancevo i jp energetika ljubljana

 

„JP Energetika Ljubljana“ će Pančevu, za implementaciju potrebnih zadataka, pomoći iskustvima iz dobre prakse u postizanju energetske efikasnosti uz doprinos kompanije „Gorenje Geoplin Energetika“, kompanije za primenu energetskih rešenja, koja je partner „JP Energetike Ljubljana“.

Istovremeno, grad Ljubljana, ovogodišnja Zelena prestonica Evrope, svoja najbolja iskustva iz oblasti održivog urbanog razvoja će preneti na Pančevo, koje je svesno važnosti održivog razvoja i ima strateški cilj da postane pametan i energetski efikasan grad, saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

Autor:  Grad Pančeva
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00