utorak, 28. jun 2016.  21:26h
Pročitano 2778 puta

Sudije položile zakletvu u Narodnoj skupštini

Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na sednici Narodne skupštine 3. marta 2016. godine, položile su danas zakletvu u Narodnoj skupštini, pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Sudije su danas položile zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srbije Sudije su danas položile zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srbije http://www.parlament.gov.rs/

Prema odluci o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju od 3. marta 2016. godine, izabrani su za sudije Osnovnog suda u Pančevu: 
1. Đorđević Nenad, sudijski pomoćnik u Višem sudu u Pančevu, 
2. Spaić Vladimir, sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Pančevu. 
a za sudije Prekršajnog suda u Pančevu: 
1. Vasić Aleksandra, sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Pančevu, 
2. Medaković Sandra, sudijski pomoćnik u Višem sudu u Pančevu.

Zakletvu je položilo osam novoizabranih sudija Osnovnog i Prekršajnog suda u Pančevu i Privrednog suda u Beogradu, a polaganju zakletve prisustvovao je ministar pravde Nikola Selaković.

Gojković je izrazila uverenje da će novoizabrane sudije tokom trogodišnjeg mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini.

Verujem da ćete suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji, poručila je Gojković novoizabranim sudijama.

Sudije u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, polaže zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine, navodi se na sajtu Narodne skupštine Republike Srbije.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00