utorak, 21. jun 2016.  09:09h
Pročitano 1076 puta

Sednica gradskog štaba za vanredne situacije zbog nevremena

Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva održana je u ponedeljak, 20. juna oko 23 sata.

Najviše poziva Centru za obaveštavanje nakon olujnog nevremena bilo je zbog štete koje su građani pretrpeli na automobilima i prijave oštećenja na stambenim objektima Najviše poziva Centru za obaveštavanje nakon olujnog nevremena bilo je zbog štete koje su građani pretrpeli na automobilima i prijave oštećenja na stambenim objektima Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Njom je predsedavao gradonačelnik Pančeva i komandant Gradskog štaba Saša Pavlov.

Na sednici je istaknuto da je nevreme sa olujnim vetrom i gradom koje je pogodilo Pančevo, prouzrokovalo veliku materijalnu štetu građanima na krovovima kuća i zgrada i na automobilima. Nijedan vitalni segment života u gradu nije narušen. Prijave štete na usevima se tek očekuju, a potom će biti i formirana Komisija za procenu štete. Protivgradne rakete su dejstvovale sa četiri mesta – Jabuka, Kačarevo, Pančevo 2 i Dolovo. Komunalna preduzeća reagovala su brzo i konstantno dežuraju. A najvažnije od svega je da nije bilo povređenih građana, konstatovano je na sednici Gradskog štaba.

Najviše poziva Centru za obaveštavanje nakon olujnog nevremena bilo je zbog štete koje su građani pretrpeli na automobilima i prijave oštećenja na stambenim objektima. Najava iz RHMZ-a je bila da će vodotokovi Tamiša i Dunava biti u porastu i sve što smo pripremili bilo je vezano za odbranu od poplava, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Prema rečima dr Slobodana Ovuke, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo nije imala previše posla, ali je za svaki slučaj obezbeđena još jedna dežurna ekipa.

Gradonačelnik je apelovao na građane da narednih nekoliko dana ne prolaze pored zgrada ili kuća na kojima su oštećenja, kako ne bi došlo do eventualnih povređivanja.

Za sve informacije građani se mogu obratiti Centru za obaveštavanje na telefon: 1985.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00