subota, 18. jun 2016.  12:41h
Pročitano 2847 puta

Prvo mesto za Pančevce na festivalu cveća u Lipolistu

Izložbom cveća, takmičenjem u pravljenju cvetnih aranžmana i dodelom nagrada najuspešnijim učesnicima, danas je završen 22. festival „ Ruže Lipolista“ u ovom mačvanskom selu.

Nagrađeni učesnici festivala na kojem su pančevački đaci osvojili prvo mesto Nagrađeni učesnici festivala na kojem su pančevački đaci osvojili prvo mesto Festival cveća ruže Lipolista

Ovogodišnju manifestaciju obeležio je rekordan broj izlagača, učesnika i posetilaca, gostiju iz zemlje i inostranstva, ali i predstavnika medija. Nagrada za najbolji cvetni aranžman u takmičarskom delu, otišla je u ruke učenika Poljoprivredne škole iz Pančeva. Najlepše ruže festivala su gajene u rasadniku Milana Marinkovića, dok je tradicionalnau nagrada Prsten prijateljstva ove godine uručena košarkašici Nataši Kovačević.

 

0a lipolist

 

Na 22. festivalu cveća u Lipolistu učenici Poljoprivredne škole Endre Đerfi, Aleksandra Sulja i Tamara Bernardić sa mentorima Jasminom Dimitrijević i Stojankom Ruptak osvojili su prvo mesto. Učenici dobili novčanu nagradu od 15 hiljada dinara.

U Lipolistu kod Šapca takmičilo se desetak škola iz zemlje i regiona. Endre, Aleksandra i Tamara kažu da je njhov aranžman bio najoriginalniji i da je to presudilo da uzmu prvu nagradu.

 

0 nagradjeni aranzman

 

Naš aranžman se razlikuje prvo svojom originalnošću, bili smo drugačiji od drugih aranžmana, koristili smo staklo drugačije nego ostali. Koristili smo kristale, ruže, u stvari novi stil u aranžiranju, objašnjava maturatnt Poljoprivredne škole, Endre Djerfi.

Mentorke Jasmina Dimitrijević i Stojanka Ruptak, profesorke Poljoprivredne škole kažu da je timski rad ono što karakteriše ekipu pančevačke škole. Ideja za pravljenje aranžmana je uvek zajednička.

Cvetni aranžman je bio napravljen od 50 ruža, a za njegovu izradu korišćeno je staklo, kamenčići, ogledalo. Za osvojeno prvo mesto učenici su dobili novčanu nagradu u visini od 15 hiljada dinara.

 

0 lipolist

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00