četvrtak, 16. jun 2016.  09:28h
Pročitano 1899 puta

Pančevo obeležilo Dan Dunava

Na Tamiškom keju u Pančevu, po deseti put, juče je organizovana manifestacija „Dan Dunava“ pod sloganom „Aktivni za reke“. 

Na Tamiškom keju u Pančevu, po deseti put, juče je organizovana manifestacija „Dan Dunava“ Na Tamiškom keju u Pančevu, po deseti put, juče je organizovana manifestacija „Dan Dunava“ Grad Pančevo

Naš grad se, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, na taj način pridružio obeležavanju „Dana Dunava“ u Srbiji, uz ostale gradove dunavskog sliva u 14 evropskih zemalja i tako dao podršku Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Dunav – ICPDR.

Manifestaciju su otvorili zamenik gradonačelnika Predrag Živković i članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai, koji su se zahvalili volonterima i svima koji su se uključili u ovu manifestaciju i tako doprinesu očuvanju i poboljšanju stanja reka i priobalja.

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković izjavio je da je Grad shvatio značaj ove manifestacije i iz tog razloga od ove godine je uvrštena u red manifestacija koje imaju status gradskih manifestacija, što znači da je Grad pokrovitelj manifestacije. 

 

0 zivkovic i banjai

 

Jako mi je drago što se okupilo standardno veliki broj ljudi koji su u velikoj meri ekološki svesni i veoma dobro shvataju značaj u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirodnog bogatstva. Reke Tamiš i Dunav jesu naše prirodno bogatstvo, na njima treba još uvek da radimo jer imaju ogroman potencijal u oblasti turizma i u oblasti osnaživanja saradnje sa drugim, kako gradovima, tako i regionima, rekao je Živković.

Na reci iz godine u godinu ima sve manje otpada, što znači da su sugrađani i sugrađanke sve svesniji značaja reke i postupanja u cilju njenog očuvanja. Prema rečima koordinatora manifestacije “Dan Dunava” Milorada Timčenka iz Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave grada Pančeva, volonteri su prvih godina akcije imali po 300, 400 džakova nakupljenog otpada, da bi se prošle godine taj broj sveo na 70, 80 džakova, i to PVC ambalaže, jer se sada uglavnom još ta vrsta otpada nalazi u vodi.

Otpad koji su volonteri prikupili, predat je JKP-u „Higijena“ na reciklažu.

 

0 otvaranje dana dunava

 

U okviru manifestacije organizovana je likovna radionica u organizaciji ULU “Svetionik“, na kojoj su učestvovali članovi „Udruženja obolelih od multipleks skleroze“, Udruženja „Na pola puta“, dečijeg ateljea „Mali genije“, deca iz predškolske ustanove „Dečija Radost“, kao i članovi likovne sekcije „Kluba za stara i odrasla lica“ Gerntološkog centra Pančevo. 

Ove radove građani će moći da vide 27. juna na izložbi u holu Gradske uprave grada Pančeva.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00