petak, 10. jun 2016.  08:03h
Pročitano 797 puta

Pažljivkova predstava prvi put u Pančevu

Dve saobraćajno-edukativne predstave (Pažljivkova predstava) za 280 učenika prvih razreda osnovnih škola „Branko Radičević“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Isidora Sekulić“, „Bratstvo-jedinstvo“ i „Dositej Obradović“ Omoljica održane su u sredu, 8. juna, u dvorani “Apolo”.

Pažljivko je objašnjavao učenicima kako treba da se ponašaju u tipičnim saobraćajnim situacijama, postavljao im pitanja i pozivao ih na aktivno učešće Pažljivko je objašnjavao učenicima kako treba da se ponašaju u tipičnim saobraćajnim situacijama, postavljao im pitanja i pozivao ih na aktivno učešće Grad Pančevo

Predstave su organizovane u saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, uz podršku Doma omladine Pančevo.

Pre početka predstave učenicima su se obratili članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić i načelnik odeljenja za lokalne samouprave Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Branko Stamatović.

 

0 tanja bozic

 

Članica Veća mr Tatjana Božić istakla je značaj ovakvih edukativnih predstava rekavši da je Grad prepoznao potrebu da se najranjivijim učesnicima u saobraćaju omogući ovakav vid edukacije, kroz pesmu, igru i druženje, zahvalila se kolegama iz Agencije za bezbednost saobraćaja i pozdravila decu i nastavnike, dok je Branko Stamatović nakon pozdrava upućenom domaćinima, deci i nastavnicima, istakao kako Agencija na kraju i početku svake školske godine organizuje ovakav vid druženja sa mališanima i najavio početak predstave.

U toku 45 minuta trajanja predstave, Pažljivko je objašnjavao učenicima kako treba da se ponašaju u tipičnim saobraćajnim situacijama, postavljao im pitanja i pozivao ih na aktivno učešće. Potom je prikazan crtani film „Pažljivko“ nakon kojeg su đaci dobili po primerak ilustrovane knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Agencija za bezbednost saobraćaja RS svake školske godine, a posebno na početku i kraju, organizuje saobraćajno-obrazovne časove u gradovima širom Srbije i već petu godinu sprovodi kampanju „Pažljivko“, a ovo je prvi put da se ovakva predstava organizuje u gradu Pančevu. Akcija edukacije školske dece u oblasti bezbednosti saobraćaja se nastavlja u septembru.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00