petak, 10. jun 2016.  07:35h
Pročitano 2047 puta

Izlet za đake Centra za talente

Učenici 6, 7. i 8. razreda osnovne škole, koji su polaznici Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo otputovali su jutros na jednodnevni izlet u “Petnicu”.

Na izlet u Petnicu danas je otputovalo 42 talentovanih đaka sa svojim mentorima Na izlet u Petnicu danas je otputovalo 42 talentovanih đaka sa svojim mentorima Pančevo.MOJKraj.rs

Dr Dragoljub Cucić, rukovodilac Centra kaže da je na ekskurziju otišlo 42 učenika, koji su učestvovali na republičkim takmičenjima, uglavnom iz prirodnih nauka.

Učenici su birani sa grupa za biologiju, hemiju, fiziku i matematiku: osvajači nagrada sa državnih takmičenja, učesnici državnih takmičenja i oni kojima je zamalo promaklo državno takmičenje, kazao je on.

 

IMG 20160610 070704

 

Ovaj jednodnevni izlet je donacija dva pančevačka rotari kluba – “Pančevo” i “Mihajlo Pupin”, a Ksenija Carević iz Rotari kluba “Pančevo” kaže da je obilazak “Petnice” prava nagrada za vredne i talentovane mlade ljude.

U našem radu nekako smo usmereni na pružanje pomoći Bolnici i Centru za talente, onoliko koliko svojim sredstvima možemo da pomognemo. Centru za talente smo jesenas poklonili interaktivnu tablu, a sada ih za vredan rad tokom školske godine nagrađujemo izletom u “Petnicu” koja se takođe bavi mladim nadarenim đacima, rekla je Carević.

Daliborka Bojković Breti, predsednica Rotari kluba “Mihajlo Pupin” kaže da su ova dva kluba već organizovala izlet za đake Centra za talente i tada su ih vodili u Beograd, da pogledaju izložbu o Mihajlu Pupinu, a nastaviće i dalje da, u granicama svojih mogućnosti, podržavaju ove vredne đake.

 

IMG 20160610 070716

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00