četvrtak, 9. jun 2016.  16:00h
Pročitano 5201 puta

Rotari klubovi donirali 20 kreveta Bolnici Pančevo (FOTO)

Donaciju od 20 bolničkih kreveta danas su Opštoj bolnici u Pančevu isporučili predstavnici Rotari klubova “Mihajlo Pupin” iz našeg grada i “Beograd Metropoliten” iz Beograda.

Donaciju od 20 bolničkih kreveta danas su Opštoj bolnici u Pančevu isporučili predstavnici Rotari klubova “Mihajlo Pupin” i “Beograd Metropoliten” Donaciju od 20 bolničkih kreveta danas su Opštoj bolnici u Pančevu isporučili predstavnici Rotari klubova “Mihajlo Pupin” i “Beograd Metropoliten” Pančevo.MOJKraj.rs

Miodrag Ristić, iz Rotari kluba “Mihajlo Pupin” iz Pančeva kaže da će kreveti biti raspoređeni na Interno i Odeljenje hirurgije u pančevačkoj bolnici, jer u njima već duže vreme postoji ozbiljan problem sa nedovoljnim brojem bolničkih ležaja.

Isporuku bolničkih kreveta omogućila je saradnja srpskih rotary klubova sa humanitarnim organizacijama iz Norveške. Zadovoljstvo nam je što smo mogli ovom donacijom da pomognemo našoj bolnici, u partnerstvu s našim prijateljima iz rotary kluba “Beograd Metropoliten”, rekao je Ristić.

 

1 rotari klub pancevo i beograd

 

Lola Stanić, predsednica Rotari kluba “Beograd Metropoliten” je objasnila da je ova donacija deo jedne šire akcije koju je njihov klub sproveo, a to je uvoz 140 kreveta iz Norveške.

Prva etapa je donacije ovih 20 kreveta Opštoj bolnici u Pančevu, a ostali kreveti će biti raspoređeni i u druge bolnice širom Srbije. Za bolnicu u Valjevu obezbeđeno je 40 kreveta. Ono što mi radimo, je da se sa lokalnim rotary klubovima udružimo. Lokalni rotary klubovi obezbeđuju dušeke za ove krevete, tako da kompletan paket stigne u svaku bolnicu, objasnila je Stanić.

Ona se nada da će krevetima biti opremljeno desetak bolnica u Srbiji u narednih mesec dana. Kako kaže, vrednost donacije je oko 30.000 evra, koliko je utrošeno u nabavku kreveta u celokupnoj akciji, bez dušeka.

 

IMG 20160609 123404

 

Dr Minja Stojanović se u ime odeljenja Hirurgije pančevačke bolnice zahvalio predstavnicima rotari klubova na donaciji.

Ovi kreveti su nam preko potrebni za smeštaj pacijenata i nadam se da će biti još akcija i pomoći pančevačkoj bolnici, koja je namenjena za lečenje svih građana kako s teritorije Pančeva tako i šire okoline, kazao je dr Stojanović.

Rotari je udruženje poslovnih ljudi koji su ostvareni u svojim profesijama i osnovnu delatnost udruženja čine humanitarne akcije, da služe društvu.

Smatra se da stvojim ostvarenjem u jednom profesionalnom životu, treba na neki način doprineti i zajednici iz koje potičemo tako da je ovo deo niza akcija koje rotary klubovi u Srbiji sprovode, objasnila je Lola Stanić.

Zbog lakše organizacije rotarijanci su podeljeni u klubovi, ali su svi deo jedne velike rotari zajednice.

 

5

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00