četvrtak, 9. jun 2016.  05:52h
Pročitano 1234 puta

Knjige najboljim učenicima škole u Starčevu

Udruženje Milutin Milanković iz Beograda juče je poklonilo knjige najboljim i najuspešnijim učenicima osnovne škole “Vuk Karadžić” u Starčevu.

U OŠ Vuk Karadžić u Starčevu funkcioniše i astronomska sekcija U OŠ Vuk Karadžić u Starčevu funkcioniše i astronomska sekcija http://www.starcevo.org.rs/

Škola u Starčevu, OŠ “Vasa Živković” i Gimnazija “Uroš Predić” su jedine škole na našoj teritoriji koje imaju astronomsku sekciju, zbog čega im Udruženje Milutin Milanković pomaže.

Profesorka fizike Dragica Tasić je inicirala da se u školi u Starčevu održi predavanje o najpoznatijem srpskom naučniku u svetu.

S obzirom da u našoj školi postoji astronomska sekcija i dosta se priča o Milutinu Milankoviću imali smo želju da nam dođu predstavnici Društva “Milutin Milanković”. Drago mi je što su se odazvali našem pozivu i što su deca od njih mogla da čuju o Milutinu Milankoviću, njegovim zaslugama i patentima i nešto što još nije realizovano, a možda će biti i da očuvamo u sećanju jednog tako genijalnog čoveka koji je živeo na prostorima naše države i jako doprineo našem narodu, kaže ona.

Milutin Milanković u udžbenicima viših razreda osnovne škole nije puno zastupljen, ali Dragica Tasić kaže da su nejna koleginica koja predaje geografiju i ona u okviru astronomske sekcije približili Milutina Milankovića deci.

Na taj način želeli smo da napravimo jedno druženje u školi da deca mogu da čuju o tim genijalnim naučnicima. Što se tiče Pupina on je u osmom razredu u udžbenicima zastupljen, ali mislim nedovoljno. Nadam se da će oni koji prave planove i programe da se sete i tih naših velikana i da ih uvrste u đačke udžbenike, kaže Dragica Tasić.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00