utorak, 7. jun 2016.  15:27h
Pročitano 1198 puta

Radnici Apoteke protestovali ispred Vlade, ništa od deblokade računa

Zaposleni Apotekarske ustanove "Pančevo" ponovo su danas protestovali ispred Ministarstva zdravlja i Vlade Srbije zbog neispunjenih obećanja o deblokadi računa te ustanove.

Oni su i ranije protestovali ispred Ministarstva i Vlade, jer se Apoteka nalazi pred gašenjem zbog duga koji trenutno iznosi 500 miliona dinara.

U pola apoteka su hteli da nam isključe struju, to bi bio kraj. Mi prosto ne znamo kako da se ponašamo, mi idemo na naša radna mesta, čuvamo naša radna mesta, prazna skroz, nama pacijenti ulaze, raspituju se i pitaju, mi prosto ne znamo šta ćemo. Poslednju platu smo dobili od grada Pančeva, to je januarska plata i od tada rekli su da više plata nema za nas. Da podsetimo javnost na tešku situaciju u Apoteci Pančevo, a ja mislim da se to sprema i celom apotekarskom sektoru, kaže Sandra Grujičić iz Apotekarske ustanove "Pančevo" za TV N1.

Pančevačkoj Apoteci šest meseci blokiran je račun pa ne može da radi, zaposleni su dobili tri plate od pozajmice iz gradskog budžeta i nisu sigurni da će na takvu pomoć moći i dalje da računaju.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00