ponedeljak, 6. jun 2016.  14:12h
Pročitano 7617 puta

Dragan Domazetovski nastavlja štrajk glađu ispred Suda (VIDEO)

Dragan Domazetovski iz Pančeva, nastavlja štrajk glađu, jer danas nije postignut nikakav dogovor sa nadležnima iz pančevačkog pravosuđa.

Dragan Domazetovski iz Pančeva, nakon šest dana glađu ispred Suda, prikupio je više od 1.500 potpisa podrške građana koje je predao javnom tužiocu Dragan Domazetovski iz Pančeva, nakon šest dana glađu ispred Suda, prikupio je više od 1.500 potpisa podrške građana koje je predao javnom tužiocu Pančevo.MOJKraj.rs

Poznati pančevački frizer od pre nedelju dana je u štrajku glađu i prikuplja ispred Suda potpise građana da se preispita sudska odluka kojom se poništava njegov ugovor o kupovini kuće, na osnovu kojeg je upisao vlasništvo nad objektom u katastru.

Prikupljeno je više od 1.500 potpisa građana koje je Domazetovski danas u podne odneo u tužilaštvo.

Imam sastanak sa javnim tužiocem. Želim da dobijem neku podršku, da vidim šta su još sve moje mogućnosti. Njemu predajem moj zahtev za preispitivanje pravosnažne odluke suda. Siguran sam da ovo ne može tako da prođe, ali u borbi sam s vremenom, jer oni već danas mogu da pokrenu predlog za izvršenje, za prinudno iseljenje, meni je to najveći problem, rekao je za naš portal Domazetovski.

Mnogi Pančevci u poslednjih sedam dana dolaze ispred Suda kako bi makar svojim prisustvom podržali svog sugrađanina, podršku su mu dali i svojim potpisima.

 

IMG 20160606 120756

 

Puno mi znači ovolika podrška sugrađana, a bilo mi je drago kada sam video da su i mnogi značajni pančevački advokati potpisali ovu peticiju. To mi je drago, jer se oni najviše i razumeju u ovaj moj problem i znaju šta je pravda. Običan građanin pročita jednu novinu, drugu novinu,  neki kažu da nisam proverio dokumenta, a jesam. Sud se sad brani u izjavama, svako može sad da se brani kako hoće, ali kad sam video da je sve više advokata koji potpisuju peticiju onda je jasno šta je pravda, kazao nam je Domazetovski

Šest dana u štrajku

Domazetovski već šest dana štrajkuje glađu, ali kaže da se zdravstveno dobro oseća.

Šesti dan sam na sokovima i vodi, odem kući na pet minuta da se istuširam i presvučem i da izljubim sina dok spava tokom noći. Ležim na klupi ispred Suda, obilaze me drugari, odspavam sat dva i to je sve. A kao da to niko ne vidi, mrak je u institucijama, kaže Domazetovski.

Iako je danas sedmi dan štrajka glađu, niko ni iz lokalnih ni iz viših organa vlasti nije se obratio Domazetovskom, niti ga obišao.

Očigledno su se ogradili od ovoga. Ipak, bitnija mi je podrška građana. Osiromašeni smo dugotrajnim suđenjem, od 2009. godine do danas potrošili smo 20.000 evra na suđenje. Da nam ne bi uzeli celu kuću izrenoviranu, čak smo toj ženi nudili dogovor da uzme onoliko koliko je vredela stara kuća, koju sam ja kupio 2006. godine. Lično mislim da joj ni to ne pripada, jer je ona čekala da prođe tri godine, da izrenoviram kuću, pa me je onda tužila. Prevarantima ne sme da pripadne ništa, a poštenim ljudima da se oduzme sve. I dalje mislim da sam u zoni sumraka, kaže Domazetovski.

Kako kaže, ugrožena su mu ljudska prava, uskraćeno mu je pravično suđenje, proučava zakone jer očigledno njegovi advokati nisu bili vešti kao advokati suprotne strane.

 

1 dome

 

Niko mi nije pružio pomoć, niti pitao kako mi je svih ovih godina dok traje ovo suđenje. Ali me redovno pitaju da li sam platio porez. A od tog poreza isti ti ljudi primaju plate, koji mi ne pružaju pomoć, kaže naš sugrađanin.

Danas mu je, prilikom predaje potpisa, podršku na protestu ispred Suda, pružilo više desetina Pančevki i Pančevaca koji ne mogu da veruju da se ovakve stvari dešavaju.

Domazetovski će nastaviti da štrajkuje glađu ispred Suda u Pančevu, gde njegovi prijatelji nastavljaju sa prikupljanjem potpisa podrške ne bi li preispitivanje sudske odluke ipak došlo na red.

 

IMG 20160606 121642

 

U saopštenju Osnovnog suda u Pančevu za „Politiku” je potvrđeno da je ovaj sud doneo presudu kojom je usvojena tužba Nikolaidis Sofije iz Pančeva, a tuženi Domazetovski obavezan da se iseli iz kuće i preda je tužilji pod pretnjom prinudnog izvršenja, a da je presudu potvrdio i Apelacioni sud u Beogradu.

Tokom suđenja je utvrđeno da je tužilja vlasnik kuće, te da je Domazetovski u posedu nepokretnosti bez pravnog osnova, zato što je drugim parničnim postupkom i pravosnažnom odlukom suda, potvrđenom od strane Apelacionog suda u Novom Sadu, još 2012. godine, utvrđeno da je ništavan kupoprodajni ugovor koji je zaključio sa prodavcem Zorijovski Vesnom, stoji između ostalog u saopštenju Osnovnog suda Pančevo.     

Zorijovski Vesna je zbog krivičnog dela prevara, kojim je Domazetovski oštećen, najpre osuđena kaznom zatvora od godinu i osam meseci, da bi ovu presudu pančevačkog Osnovnog suda Apelacioni sud u Beogradu oborio i oslobodio je optužbe da je prevarila Domazetovskog, prenosi dnevni list Politika.

Pogledajte snimak Branislava Radovanovića u kojem Dragan Domazetovski detaljno objašnjava razloge koji su ga naveli da 2. juna počne štrajk glađu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(26 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00