četvrtak, 2. jun 2016.  20:38h
Pročitano 1375 puta

Pančevo domaćin petih “Dana pijaca Srbije”

Peti „Dani pijaca Srbije" će se održati od 10. do 12. juna u centru Pančeva. 

Peti „Dani pijaca Srbije" će se održati od 10. do 12. juna u centru Pančeva Peti „Dani pijaca Srbije" će se održati od 10. do 12. juna u centru Pančeva http://www2.pups.rs/

Ova tradicionalna manifestacija je zamišljena kao mesto za promociju ponude pijaca iz cele Srbije na kojima se plasira oko 20 odsto ukupne proizvodnje voća i povrća u zemlji.

Manifestaciju organizuje Poslovno udruženje „Pijace Srbije" u saradnji da Javnim komunalnim preduzećem „Zelenilo" Pančevo, lokalnom samoupravom Grada Pančevo i Udruženjem „Ukusi tradicije" iz Subotice.

Cilj nam je da okupimo i predstavimo proizvođače i prodavce domaće hrane sa pijaca u Srbiji i promovišemo pijačnu delatnost kao izrazito značajan kanal distribucije svežeg voća i povrća, mlečnih i mesnih proizvoda, jaja, meda, organske i druge domaće hrane. Na petim „Danima pijaca Srbije 2016" očekujemo učešće najvećih pijačnih uprava iz cele Srbije, koje će na izložbeno-prodajnim štandovima na otvorenom prostoru Trga Kralja Petra u centru Pančeva, predstaviti proizvođače sa najatraktivnijom ponudom sa svojih pijaca, kaže Dragan Katuca, direktor JKP "Zelenilo" Pančevo. 

On kaže da u Pančevu očekuju i izvorne proizvođače organske i domaće hrane, vina i rakije, suvenira, rukotvorina i proizvoda starih zanata.

 

dani pijaca srbije otvaranje 26

 

Ovogodišnji „Dani pijaca Srbije 2016" održaće se zajedno sa šestim Sajmom domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije", te  će ove dve manifestacije biti odlična prilika za promociju pijaca, pijačne delatnosti, proizvođača organske i domaće hrane, vina i rakije.   

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00