ponedeljak, 30. maj 2016.  17:23h
Pročitano 1238 puta

Konkurs za studente “Putujemo u Evropu 2016”

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju, po dvanaesti put organizuje projekat „Putujemo u Evropu“. 

Konkurs je otvoren od 30. maja do 17. juna Konkurs je otvoren od 30. maja do 17. juna

Projekat se u Srbiji sprovodi od 2005. godine i do sada je 1.410 studenata iz Srbije imalo prilike da, neretko po prvi put, vidi najlepše evropske gradove i upozna evropske kulture i vrednosti. Iako već duže vreme vize za putovanja u evropske zemlje nisu potrebne, istraživanje koje je Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fakultetom političkih nauka sproveo u aprilu, pokazuje da većina mladih ne putuje u države Evropske unije onoliko koliko želi, a čak 15% nikada nije posetilo neku državu EU.

Pedeset studenata koji će ove godine imati mogućnost da putuju Evropom biće odabrano na konkursu. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti do 26 godina koji su studenti završnih godina osnovnih i master studija i apsolventi sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji. 

Kriterijumi koji će se vrednovati su uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama Evropske Unije.

Konkurs je otvoren od 30. maja do 17. juna. 

Sve informacije i potrebni formulari za konkurisanje, mogu se naći na stranici projekta www.putujemouevropu.org.

Pobednici na konkursu dobijaju:
- InterRail voznu kartu (22 dana u kontinuitetu),
- Raiffeisen Club paket račun i debitnu platnu karticu sa džeparcem, 
- Uniqa međunarodno putno osiguranje,
- Odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 24. jula i prva stanica im je Berlin, gde Fondacija Robert Boš i Balkanski fond za demokratiju organizuju trodnevni program upoznavanja grada i druženja sa ostalim učesnicima iz regiona (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i sa Kosova*). 

Nakon Berlina, putnici sami biraju svoje dalje destinacije. Ove godine posebnu pogodnost predstavlja i organizovani program u Bratislavi koji će tokom druge nedelje putovanja okupiti deo studenata, gde će moći da razmene utiske i planiraju naredne destinacije.

Donatori projekta su Fondacija Robert Boš, Balkanski fond za demokratiju, Raiffeisen Bank, Uniqa osiguranje i Ambasada Republike Austrije. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00