ponedeljak, 30. maj 2016.  16:00h
Pročitano 1594 puta

Javni poziv za učešće u fokus grupama u okviru Programa za urbano partnerstvo

Prvi put ove godine Srbija je uključena u realizaciju „Programa za urbano partnerstvo“ Svetske banke i vlade Austrije. 

Zainteresovani građani, zbog ograničenog broja mesta, trebalo bi da svoje učešće prijave najkasnije do ponedeljka, 6. juna Zainteresovani građani, zbog ograničenog broja mesta, trebalo bi da svoje učešće prijave najkasnije do ponedeljka, 6. juna

Program ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u jugoistočnoj Evropi za efikasno upravljanje urbanim razvojem u pravcu sveobuhvatnog i održivog rasta sa posebnim osvrtom na participativne pristupe za uključivanje građana i izgradnju integriteta.

Grad Pančevo je, pored Šapca, jedan od dva grada iz Srbije koji su uključeni u realizaciju ovog Programa zajedno sa odabranim gradovima iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova. 

Raspored održavanja fokus grupa

Sreda 8. jun
Fokus grupa „Mladi iz ruralnog područja“ u periodu od 9 do 12 časova,
Fokus grupa „Nezaposleni preko 50 godina starosti“ u periodu od 12.30 do 15.30 časova.

Četvrtak 9. jun
Fokus grupa „Lica sa invaliditetom“ u periodu od 9 do 12 časova
Fokus grupa „Predstavnici NVO“ od 12:30 do 15:30 časova.

U okviru programa „Društvena odgovornost“ i uključivanja građana i građanki čija je realizacija u Pančevu početa u decembru 2015. godine planirano je održavanje 4 fokus grupe kako bi se dobio što potpuniji uvid u vidove marginalizacije, kvalitet i opseg javnih usluga koje se pružaju, dinamiku između lokalnih institucija, posrednika (NVO i sl.) i građana/zajednice, stepen odgovornosti i transparentnosti i prakse u ovom domenu, kao i okruženja u smislu dozvoljavanja i omogućavanja uključivanja građana u donošenje odluka.

Grad Pančevo poziva građane i građanke koji su ujedno i pripadnici grupe da učestvuju u realizaciji četiri fokus grupe koje će se održati u Gradskoj upravi grada Pančeva, u sali na 9. spratu, 8. i 9. juna.

Zainteresovani građani, zbog ograničenog broja mesta, trebalo bi da svoje učešće prijave najkasnije do ponedeljka, 6. juna.

Prijava za učešće vrši se slanjem podataka putem mejl-a (ime i prezime osobe koja se prijavljuje, kontakt telefon, naziv Fokus grupe za koju se vrši prijava) i to:

– za Fokus grupu „Mladi iz ruralnog područja“ i „Predstavnici NVO“ prijave se šalju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

– za Fokus grupu „Lica sa invaliditetom“ prijave se šalju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00