četvrtak, 26. maj 2016.  18:25h
Pročitano 1171 puta

Besplatni udžbenici i priručnici za srednje stručne škole

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od nove školske godine obezbediće sve besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica.

Od nove školske godine sve besplatne udžbenike će pored osnovaca iz materijalno ugroženih porodica, dobiti i učenici iz srednjih škola kroz besplatne priručnike Od nove školske godine sve besplatne udžbenike će pored osnovaca iz materijalno ugroženih porodica, dobiti i učenici iz srednjih škola kroz besplatne priručnike

Od nove školske godine sve besplatne udžbenike će pored osnovaca iz materijalno ugroženih porodica, dobiti i učenici iz srednjih škola kroz besplatne priručnike.

Ministarstvo će, po prvi put nabaviti i za školske biblioteke one delove udžbeničkog kompleta za koji se škola izjasnila da ne mora svaki učenik da kupuje, poput istorijske čitanke, geografskog atlasa, kako bi učenici mogli besplatno da ih koriste.

Takođe, Ministarstvo će obezbediti priručnike za srednje stručne škole koji nedostaju za 900 predmeta, kako bi bili svima besplatni i dostupni u elektronskom obliku.

Novom pristupom biće povećana pravednost i onemogućene zloupotrebe, stimulisaće se razvoj nedostajućih priručnika čime će se dugoročno rešavati problem nedostatka udžbenika i obezbediće se veći udeo besplatnih obrazovnih sadržaja po uzoru na obrazovne politike vodećih zemalja u ovoj oblasti, navodi se na sajtu Ministarstva.

Za besplatne udžbenike u budžetu Ministarstva predviđeno je 600 miliona dinara, dok je dodatnih 134 miliona dinara Ministarstvo opredelilo krajem marta za obezbeđivanje nedostajućih udžbenika  na jezicima nacionalnih manjina.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00