četvrtak, 26. maj 2016.  09:03h
Pročitano 5787 puta

Vukovci Pančeva otputovali na ekskurziju

Vukovci osnovnih škola s teritorije Pančeva i svih devet sela jutros su otputovali na jednodnevnu nagradnu ekskurziju, koju im je obezbedio Grad Pančevo.

Na jednodnevnu ekskurziju danas je otputovalo 147 vukovaca Na jednodnevnu ekskurziju danas je otputovalo 147 vukovaca Pančevo.MOJKraj.rs

Svake godine po završetku osnovne škole nosioci „Vukove diplome“ od Grada Pančeva dobijaju knjige kao nagradu za postignut uspeh i ostvarene rezultate, a kako mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje kaže, ove godine na inicijativu Aktiva direktora osnovnih škola u Pančevu, vukovci su nagrađeni jednodnevnom ekskurzijom.

 

mr tatjana bozic clan veca za obrazovanje

 

Svrha ovog izleta je da ova najbolja deca u Pančevu znaju da njihov Grad misli na njih. Iako su i do sada dobijali knjigu, koja je uvek dragocen poklon, želeli smo da ove godine nešto promenimo. Ipak, izlet i ekskurzija ostaju u sećanju, a neka deca možda nikada do sada nisu nigde otišla. Nekima će možda biti i prvi put da idu na ekskurziju. Znate da je danas sve vrlo skupo i retko ko može sebi da priušti deci ekskurzije i rekreativne nastave, kojih je sada sve manje. Žao mi je što ovo nismo uspeli da organizujemo i za srednjoškolce, ali za početak uspeli smo dva dana pred kraj školske godine da na ovaj način obradujemo najbolje pančevačke đake, rekla je mr Tatjana Božić.

Među 147 vukovaca su i Uroš Čavić i Laura Ristić iz OŠ “Miroslav Mika Antić” iz Pančeva, sa kojima smo razgovarali pre polaska na ekskurziju.

 

uros cavic

 

Veoma je lepo od grada Pančeva što je nama vukovcima organizovao ovu ekskurziju. Sviđa mi se što ćemo obići Frušku goru, Novi Sad, Sremske Karlovce. Mislim da ćemo se lepo provesti, ovo je zaista lepa nagrada za nas, kaže Uroš Čavić.

I Laura Ristić kaže da je veoma lepo što ih je Grad poslao na jednodnevnu ekskurziju.

 

Laura Ristic

 

Ovih godina nismo imali u ponudi jednodnevnih ekskurzija, tako da mi se sviđa što mogu da odem na jednu. Mislim da je bolje da odemo na ovakvo putovanje, a ne samo da dobijemo knjigu. Nadam se da ćemo se lepo provesti jer ćemo obići Sremske Karlovce, Frušku goru i Novi Sad, kaže Laura Ristić.

Grad finansira kompletne troškove ekskurzije, u iznosu od 244.000 dinara, odnosno 1.660 dinara po učeniku, a ekskurziju organizuje Aktiv direktora Osnovnih škola. Za vukovce je naš sugrađanin Branko Delić donirao majice, a Zorica Zubac je volonterski turistički vodič na ovoj ekskurziji.

Ukupno 147 vukovaca posetiće danas manastir Krušedol, manastir Grgeteg, Sremske Karlovce, Petrovaradin i Novi Sad, a sa njima su otputovali i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dragan Janjić, direktorka OŠ „Miroslav Antić“ Dragana Krstić, direktorka OŠ „Olga Petrov“ Daliborka Bojković Breti, direktorka OŠ „Žarko Zrenjanin“ Slobodanka Đukić, učiteljica Katarina Olas, profesori Ana Živadinović, Nenad Dojčinović i Mirko Rupić i pedagoškinja Danijela Đorđev.

 

IMG 20160526 075848

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00