subota, 21. maj 2016.  01:42h
Pročitano 2296 puta

Proslava seoske slave u Dolovu

Dolovci će u nedelju, 22. maja proslaviti svoju slavu. Uz bogat program koji je već počeo u prošloj nedelji obeležiće se takozvani „letnji” Sveti Nikola odnosno prenos moštiju Svetog oca Nikolaja.

Proslava je počela još 10. maja kada je rumunski živalj u svojoj crkvi uz službu, rezanje kolača i iznošenje litije, obeležio ovog sveca, samo po julijanskom kalendaru.

Dani Dolova nastavljeni su u četvrtak 12. maja, u crkvi na Leanci u Deliblatskoj peščari, uz službu u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog.

 

SV

 

Glavna dešavanja biće ovog vikenda. Najpre će u subotu, 21. maja od 15 časova u sali osnovne škole karate klub „Dolovo” organizovati turnir prijateljstva uz stotinak karatista iz okolnih gradova-opština. 

Dolovački Dom kulture uzeće učešće u proslavi sa radionicama karikature za mališane 21 i 22. maja od 10 časova, koje će voditi Nikola Dragaš, a druženje će se nastaviti i poslednjeg vikenda u maju u istim terminima.

Sam dan slave, 22. maj, započeće službama u dve srpske crkve uz rezanje kolača i iznošenje litije, a zatim i proslavom u mesnoj zajednici. Doček gostiju je zakazan za 11 časova, pola sata nakon toga ispred zgrade MZ, KUD „Banatski vez” izvešće splet igara, a rezanje slavskog kolača zakazano je za 12 časova.

Uporedo sa tim u centru sela biće bogat program za mališane u vidu ringišpila i raznih špileraja, a oni malo stariji moći će da uživaju u večernjim satima u lokalnim kafićima.

 

PROGRAM PROSLAVE I SEOSKE SLAVE I SLAVE MESNE ZAJEDNICE page 001

 

Program proslave završava se 5. juna od 15 časova i 30 minuta kad su zakazane kasačke trke na dolovačkom hipodromu.

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00