petak, 20. maj 2016.  14:56h
Pročitano 2045 puta

Otvorene nove prostorije Turističke organizacije Pančevo

Turistička organizacija Pančevo od danas će poslovati u novim prostorijama u centru Pančeva, na mestu nekadašnjeg restorana “Snežana”.

Turistička organizacija Pančevo od danas će poslovati u novim prostorijama u centru Pančeva, na mestu nekadašnjeg restorana “Snežana” Turistička organizacija Pančevo od danas će poslovati u novim prostorijama u centru Pančeva, na mestu nekadašnjeg restorana “Snežana” Pančevo.MOJKraj.rs

U ovim prostorijama svi koji dođu u Pančevo moći će da dobiju sve informacije vezane za turističku ponudu Pančeva, ali i materijale o turističkoj ponudi Srbije.

Nove prostorije svečano je otvorio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i tom prilikom rekao da je Turistička organizacija konačno dobila prostor koji zaslužuje.

Turistička organizacija Pančeva dobila je funkcionalan prostor, koji će koristiti svako ko prvi put dođe u naš grad i ne poznaje dobro Pančevo i odavde izaći sa mnogo značajnih informacija i sa mapom šta bi u našem gradu trebalo obići, kazao je Pavlov.

 

1 gradonacelnik sasa pavlov 1

 

On je rekao da je ekonomski razvoj grada Pančeva prioritet lokalne samouprave, te da bi u tu svrhu trebalo iskoristiti bogato kulturno i industrijsko nasleđe našeg grada. Gradonačelnik je pohvalio aktivnosti i postignuća Turističke organizacije Pančeva i njenog kolektiva i naveo manifestaciju „Dani Vajferta“, turistički promotivni spot i novi turistički vodič kroz Pančevo kao primere dobre prakse, jer su nagrađenim prvim nagradama na konkursima.

Gradonačelnik je zahvalio HIP „Petrohemiji“ Pančevo, koja je pre nekoliko godina ustupila Gradu ovaj prostor, koji je danas dobio pravu namenu.

Branislav Rovčanin je rekao da je novi prostor veliki podsticaj za dalji razvoj turizma u našem gradu.

 

2 direktor turisticke organizacije panceva

 

U dosadašnjem razvoju Turistička organizacija Pančeva imala je odličnu saradnju sa Gradskom upravom i Sekretarijatom za privredu, kao i sa svim ustanovama, institucijama i javnim preduzećima u našem gradu, ali i sa udruženjima. Posebno nam je drago što je saradnja sa Turističkom organizacijom Srbije na izuzetno visokom nivou, a od prošle godine uspostavljena je odlična saradnja sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, rekao je Rovčanin.

On se naročito zahvalio gradonačelniku Saši Pavlovu na brzom reagovanju da se ideja o ustupanju ovog prostora sprovede u delo.

 

0 Emil Sfera naslikao Djordja Vajferta a novac od prodaje donirao bolnici

 

Na prošlogodišnjoj manifestaciji „Dani Vajferta” pokrenuta je humanitarna akcija u okviru koje je akademski slikar Emil Sfera naslikao potret Đorđa Vajferta. Zahvaljujući Turističkoj organizaciji Pančeva rad je otkupila kompanija „Hajneken Srbija”. Novac koji je dobio od prodaje portreta Sfera je donirao Bolnici u Pančevu za sređivanje Dečjeg internog odeljenja.

U jednom delu novih prostorija Turističke organizacije nalazi se Medija centar odnosno konferencijska sala koju će moći da koriste sve ustanovi ili udruženja kako bi najavili događaje u gradu.

 

5 nove prostorije turisticke organizacije

 

U centralnom delu nalazi se veliki pult na kojem će moći da se dobiju sve informacije u vezi turističke ponude Pančeva, a povremeno će biti otvarane izložbe.

Danas je otvorena i stalna postavka ručnih radova namenjenih poslovnih svetu Udruženja žena “Panonke” iz Pančeva.

 

3 Panonke stalna postavka u TOP

 

Po završetku programa za goste je organizovan kraći obilazak grada i starog gradskog jezgra, kao i obilazak dela turističke rute Stopama Đorđa Vajferta.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00