petak, 20. maj 2016.  13:11h
Pročitano 6607 puta

Pančevački maturantski ples

U Pančevu smo ispratili još jednu generaciju maturanata i maturantkinja, uz deveti "Pančevački maturantski ples", održan danas u podne na platou ispred Gradske uprave.

U Pančevu smo ispratili još jednu generaciju maturanata i maturantkinja, uz deveti "Pančevački maturantski ples" U Pančevu smo ispratili još jednu generaciju maturanata i maturantkinja, uz deveti "Pančevački maturantski ples" Kancelarija za mlade

U ovoj manifestaciji učestvovalo je više od 600 maturanata iz 9 srednjih škola sa teritorije grada Pančeva.

Maturanti i maturantkinje su, prema koracima uvežbanim sa koreografima plesnog kluba „Beodens“ iz Pančeva, u parovima otplesali koreografiju u trajanju od 5 minuta, te na taj način zajedno obeležili završetak srednje škole. 

Svi maturanti plesali su istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa (Slepi Miš), uz koju plesali maturanti svih evropskih gradova u isto vreme, tačno u podne. 

 

0 c maturantski ples

 

Na osnovu toga, zajedno se obara Ginisov rekord u simultanom plesu sa najvećim brojem plesača u svetu.

Iako je reč o klasičnoj muzici koja je mladima najčešće strana i odbojna, maturanti su veoma lepo prihvatili koreografiju i ideju zajedničkog plesa sa maturantima širom Evrope.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov pozdravio je najstarije srednjoškolce, roditelje, nastavnike i ostale prisutne, čestitao je maturantima i maturantkinjama završetak srednje škole i poželeo im da se ostvare u budućnosti, pre svega, u Pančevu, a ukoliko je potrebno, i u inostranstvu.

 

0 d gradonacelnik

 

Neki od vas nastaviće školovanje, prema tome želim vam da dobro prođete prijemne ispite, da upišete ono što želite i da stičete akademsko znanje, jer to Grad Pančevo podržava, ali isto tako i podržavamo sve vas koji ćete već po završetku srednje škole da probate da kroz praksu i rad pokažete ono što ste naučili, rekao je gradonačelnik.

Manifestaciju su organizovali Kancelarija za mlade Grada Pančeva uz pomoć i podršku Doma omladine, Plesnog kluba "Beodens", JKP "Mladost", Obezbeđenja "Sfinga Pro", Studija za dizajn i štampu "Infiniti".

 

0 a maturantski ples

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(16 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00