utorak, 17. maj 2016.  09:01h
Pročitano 2013 puta

Pripadnici Specijalne brigade pobedili u Engleskoj

Ekipa koju su činili pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije vratila se s međunarodnog streljačkog takmičenja u Engleskoj, gde je u konkurenciji timova iz dvadeset tri države osvojila prvo mesto u pojedinačnom i ekipnom plasmanu u gađanju iz pištolja „glok”.

Pripadnici Specijalne brigade su u disciplini pištolj osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu, a zastavnik prve klase Jovica Bubalo zauzeo je prvo mesto u pojedinačnom plasmanu Pripadnici Specijalne brigade su u disciplini pištolj osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu, a zastavnik prve klase Jovica Bubalo zauzeo je prvo mesto u pojedinačnom plasmanu MoD

Ekipa Vojske Srbije osvojila je prvo mesto u pojedinačnom i ekipnom plasmanu na takmičenju u streljaštvu koje je održano u Velikoj Britaniji, a koje je organizovala Prva divizija Kopnene vojske Velike Britanije, saopštilo je Ministarstvo odbrane RS.

Takmičenje je organizovano u disciplinama pištolj Glok 17 i puška SA 80. 

Pripadnici Specijalne brigade su izvršili deset veoma zahtevnih bojevih gađanja iz obe vrste naoružanja i, u konkurenciji 23 tima, u disciplini pištolj osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu, a zastavnik prve klase Jovica Bubalo zauzeo je prvo mesto u pojedinačnom plasmanu.

U disciplini puška, ekipa Vojske Srbije zauzela je sedmo mesto.

 

1 vojska

 

Na zatvaranju takmičenja, priznanja najuspešnijima uručio je komandant Prve divizije general-major Džajls Hil, koji je istakao značaj vatrene obuke za svaku vojsku i pohvalio pripadnike Vojske Srbije za ostvarene rezultate.

Našim vojnicima domaćini su bili pripadnici Prvog kraljevskog irskog puka („1 IRISH“), koji nastavljaju tradicije 10, 16. i 36. divizije, jedinica koje su se zajedno sa srpskom vojskom borile tokom probijanja Solunskog fronta.

Autor:  MoD
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00