utorak, 10. maj 2016.  23:36h
Pročitano 1820 puta

Održana 14. smotra učeničkih radova (FOTO)

U Gradskoj biblioteci u Pančevu održana je 14. umetnička smotra radova učenika Srbije, nagrađenih na likovnom i književnom konkursu Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” za učenike osnovnih i srednjih škola.

U gradskoj biblioteci u Pančevu otvorena je izložba radova nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola U gradskoj biblioteci u Pančevu otvorena je izložba radova nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola Pančevo.MOJKraj.rs

Nagrađeno je 12 likovnih i književnih radova učenika iz cele Srbije u kategorijama za osnovnu i srednju školu.

Prvo su publici predstavljena književna ostvarenja, nakon čega je otvorena izložba likovnih radova.

 

1 smotra literarnih radova djaka

 

Prema rečima dr Dragoljuba Cucića, rukovodioca Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu ovo je jedan od načina da se daroviti učenici predstave javnosti, a Regionalni centar za talente je tu da im pruži podršku.

Ovo je način kako kad dođemo do učenika koji su daroviti iz umetnosti, u ovom slučaju literarno i likovno daroviti učenici i da javnosti predstavimo, tu decu, i da im otvorimo vrata za neke njihove buduće pozive, izjavio je Cucić.

Od ove godine konkurs je proširen na celu Srbiju, a nagrade najboljim autorima uručio je Miodrag Radojković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Grad Pančevo je na mapi Srbije poznat kao jedan od centara koji neguje kulturne događaje, a ovo je jedan od događaja koji promoviše rad naših najmlađih u likovnom i literarnom stvaralaštvu, kazao je Radojković.

 

3 likovni radovi djaka

 

Na likovni konkurs stiglo je 630 radova, a na književni 364. 

Nagrađeno je 12 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola. Pored glavnih nagrada, 11 učenika dobilo je pohvale za svoj stvaralački rad.

 

3 smotra ucenickih radova

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00