utorak, 10. maj 2016.  11:00h
Pročitano 1551 puta

Uručene nagrade “Pro futuro”

Povodom 9. maja, Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom, Centar za unapređenje interkulturalnog dijaloga „In medias res“ dodelio je sinoć povelje „Pro futuro“ za 2016. godinu.

Laureati za 2016. godinu su violinista Filip Krumes, Udruženje građana „Poseti Pančevo“ i dopisništvo RTV Vojvodine u Pančevu Laureati za 2016. godinu su violinista Filip Krumes, Udruženje građana „Poseti Pančevo“ i dopisništvo RTV Vojvodine u Pančevu A.V.

Povelje se dodeljuju na predlog prošlogodišnjih dobitnika i Centra za unapređenje interkulturalnog dijaloga „In medias res“. Laureati za 2016. godinu su violinista Filip Krumes, Udruženje građana „Poseti Pančevo“ i dopisništvo RTV Vojvodine u Pančevu.

Već deset godina zaredom Centar "In medias res" dodeljuje povelju "Pro Futuro" za širenje vrednosti multikulturalnosti i interkulturalnog dijaloga. Drugu godinu zaredom dodeljujemo ovu nagradu u saradnji sa Građanskom akcijom Pančevo na današnji dan, jer su nas uključili u njihov program “Koncert za Evropu” na čemu smo im zahvalni, rekao je Valentin Mik, predsednik Centra “In medias res”.

Povelju za svoj rad i negovanje dobrih međunacionalnih odnosa, dobilo je i dopisništvo RTV Vojvodine u Pančevu.

Prepoznata su naša nastojanja da u prilozima u kojima pokrivamo sve segmente života i rada građana Pančeva i ne samo Pančeva, nego i okolnih južno - banatskih opština, negujemo različitosti, negujemo dobre međukulturalne i međuljudske odnose. Oni koji su nam dodelili nagradu kažu da doprinosimo dobrom radu RTV Vojvodine koja je u našoj sredini prepoznata kao dobra televizija sa kvalitetnim programom, naročito u oblasti programa na jezicima nacionalnih manjina, izjavila je Snežana Filipović, urednica dopisništva RTV Vojvodina u Pančevu. 

Živana Krejić, osnivač Udruženja građana “Poseti Pančevo” kaže da joj je velika čast što je ovo Udruženje dobilo nagradu Pro futuro.

Time se zapravo pokazuje da naš dosadašnji rad i trud na unapređenju kulturnih vrednosti i promovisanju istorije, kulture i baštine grada Pančeva je ostalo zapaženo. Očigledno znači i građanima Pančeva sve ono što smo u prošle dve godine uradili, a bilo je dosta turističkih obilazaka grada, ne samo Pančeva, nego i okolnih mesta u koja definitivno ređe odlazimo kao posetioci. Skrenuli smo pažnju tim obilascima na kulturno- istorijske vrednosti koje naš grad ima, izjavila je Živana Krejić.

Dodela povelje „Pro futuro“ organizovana je u Narodnoj bašti u okviru Koncerta za Evropu na kome su nastupali pančevački muzičari. 

 

1 spoji pravljenje balona od sapunice

 

U obeležavanje Dana Evrope i Dana borbe protiv fašizma, koje sedmi put organizuje Građanska akcija Pančevo, uključilo se i desetak Udruženja građana iz Pančeva. Oni su predstavili svoje programe i aktivnosti koje afirmišu vrednosti građanskog društva i vrednosti na kojima počiva današnja Evropa.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00