četvrtak, 28. april 2016.  16:58h
Pročitano 1825 puta

Vaskrs u Dolovu u znaku najmlađih

Predstojeći dani u Dolovu biće u znaku velikog Hrišćanskog praznika Vaskrsa, ali i u znaku onih najmlađih koji će se podsetiti tradicionalnih običaja povodom ovog praznika.

U Velikoj crkvi u Dolovu 28. aprila od 11 časova biti upriličena radionica za decu predškolskog uzrasta gde će najmlađi moći da se upoznaju sa uskršnjim običajima U Velikoj crkvi u Dolovu 28. aprila od 11 časova biti upriličena radionica za decu predškolskog uzrasta gde će najmlađi moći da se upoznaju sa uskršnjim običajima

Pored uobičajenih službi i dešavanja u sva tri dolovačka hrama, koji se inače organizuju o Vaskrsu i danima koji mu prethode i slede, ove godine posebno će biti zanimljivo u Velikoj crkvi. Najpre će u ovom hramu u petak, 28. aprila od 11 časova biti upriličena radionica za decu predškolskog uzrasta gde će najmlađi moći da se upoznaju sa uskršnjim običajima.

U ponedeljak, 2. maja i drugog dana Vaskrsa najpre će posle jutarnje službe iz sva tri hrama ka centralnoj dolovačkoj dolini krenuti litije koje će se skupiti na zajedničkoj molitvi u centralnoj dolovačkoj dolini ispred vatrogasnog doma. I ovaj obred je već tradicionalan i već nekoliko godina se upražnjava drugog dana Vaskrsa i drugog dana Duhova.

Istog dana popodne od 17 časova u porti Velike crkve biće upriličen izbor za najtvrđe uskršnje jaje. Nakon prošlogodišnje probne varijante ovog događaja u kojem je učešće uzelo više od 100 mališana, ovogodišnje druženje planirano je mesecima unazad i očekuje se da bude masovnije i da preraste u pravu manifestaciju. 

Crkveni odbor ovog hrama na čelu sa sveštenikom Bojanom Gavrilovićem je uz pomoć sponzora obezbedio nagrade u vidu majica, zahvalnica, pehara za sve učesnike i pobednike, kao zanimljiv program u kojem će učestvovati braća Teofilovići, KUD „Banatski vez” i glumac Miroslav Žužić.

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00