ponedeljak, 25. april 2016.  20:00h
Pročitano 2309 puta

U Pančevu otvoreno “Savetovalište za bezbednost”

U Pančevu je otvoreno “Savetovalište za bezbednost – kuća bezbednosti” i u njemu rade tri policijska službenika.

Kancelarija se nalazi u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 14 i radi od 8 do 15 sati Kancelarija se nalazi u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 14 i radi od 8 do 15 sati PU Pančevo

Kancelarija se nalazi u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 14 i radi od 8 do 15 sati.

U četvrtak, 21. aprila, otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Saša Levnajić, načelnik PU Pančevo Nikola Popovac i pripadnici Policijske uprave, a povodom aktivnosti pokrenutih u cilju unapređenja rada policije, naš grad posetio je i v.d. direktora Policije Vladimir Rebić.

Tokom posete Rebić je prisustvovao i otvaranju „Savetovališta za bezbednost – kuća bezbednosti“, koja je otvorena u centru grada, van prostorija Policijske uprave.

Kancelarija je, zahvaljujuću aktivnostima načelnika Policijske uprave Pančevo Nikole Popovca, prva takva institucija u Republici Srbiji, gde će građani Pančeva moći sakodnevno da pristupe i od policijskih službenika dobiju sve potrebne informacije po pitanjima koja se tiču građana, a odnose se na bezbednost, pitanja kriminala i pitanja koje su u nadležnosti ove Policijske uprave – upravne poslove i bilo koja druga gde će građani dobiti jasan i nedvosmislen odgovor i biti brzo upućeni u rešavanje svojih problema, istakao je Rebić.

1 kancelarija PU Pančevo

 

Načelnik Policijske uprave Pančevo Nikola Popovac rekao je da je su za početak opredeljene četiri linije rada - kriminalistička policija, policija opšte nadležnosti, saobraćajna policija i upravni poslovi.

Zamišljeno je da kroz neposredan kontakt građana i policije, građani mogu bez ikakvih skrupula, zadrške da dođu, uđu i pitaju policiju sve što ih interesuje iz segmenta bezbednosti. Mi smo za sada opredelili četiri delokruga rada – policiju opšte nadležnosti, saobraćajnu policiju, upravne poslove i kriminalitet. Ovo je primer rada policije u lokalnoj zajednici gde je policija u službi građana, objasnio je Popovac.

Grad Pančevo ustupio je Policijskoj upravi na korišćenje poslovni prostor u Ulici Vojvode Radomira Putnika br. 14 i opremio kancelariju kako bi Savetovalište za bezbednost moglo neometano da funkcioniše.

 

1 nacelnik popovac

 

Gradonačelnik Saša Pavlov ovim povodom rekao je da je izuzetno zadovoljan što smo možda i prva sredina u kojoj je otvorena ovakva kancelarija za bezbednost. 

To je skladu i sa našim nastojanjima, odnosno putem ka Evropskoj uniji. To je moderna tekovina takvog odnosa prema građanima i ono što je bitno je da ćemo ovde da delujemo preventivno, tu će u saradnji sa građanima pripadnici Policijske uprave Pančevo, ali i sa nadležnim službama lokalne samouprave, mnogi bezbednosni rizici blagovremeno biti identifikovani i, shodno tome, biti rešavani, rekao je Pavlov.

Kao jedan od vidova saradnje Grada i PU Pančevo, gradonačelnik je pomenuo priznanje „Policajac meseca“, koje je na inicijativnu načelnika Južnobanatskog okruga lokalna samouprava ustanovila u junu 2015. godine. Pavlov je rekao da je bezbednost grada Pančeva prioritetan cilj i da je u ostvarivanju tog cilja saradnja lokalne samouprave i Policijske uprave Pančevo izuzetna.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00