petak, 22. april 2016.  20:33h
Pročitano 1053 puta

I Pančevci u projektu “Srednjoškolci za srednjoškolce”

Unija srednjoškolaca Srbije već šestu godinu uspešno organizuje projekat “Srednjoškolci za srednjoškolce”, koji se ove godine održava 22. aprila, kako širom Srbije tako i u Pančevu.

Srednjoškolci su danas bili u ulozi konobara, prodavaca, apotekara, medicinara, trenera, radnika u kancelarijama javnih preduzeća Srednjoškolci su danas bili u ulozi konobara, prodavaca, apotekara, medicinara, trenera, radnika u kancelarijama javnih preduzeća Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

U realizaciji projekta je do sada učestvovalo više od 30 gradova i opština u Srbiji, 8.000 srednjoškolaca, 1.600 preduzeća i finansirano je više od 70 projekata učeničkih parlamenata.

“Srednjoškolci za srednjoškolce” je baziran na konceptu "Social Day" projekta koji se godinama unazad održava u zemljama Evrope, a zasniva se na srednjoškolskom aktivizmu i društveno odgovornom poslovanju preduzeća. 

Ove godine, u projekat je uključeno više od 30 preduzeća i srednjoškolaca iz Pančeva.

Oni su danas bili u ulozi konobara, prodavaca, apotekara, medicinara, trenera, radnika u kancelarijama javnih preduzeća i još mnogo toga.

 

10 Anja Lemajic i Jelena Nenadovic su volontirale u omiljenom kaficu

 

“Srednjoškolci za srednjoškolce” je samoodrživi projekat osmišljen u cilju prikupljanja finansijskih sredstava kako bi se poboljšalo stanje srednjih škola širom Srbije.

Svaka škola, preduzeće, institucija i pojedinac koji podrži ovaj projekat podstiče učenike i učenice na sticanje radnog iskustva i da zatim time oni dobiju mogućnost poboljšanja svoje škole.

Novac se donira u prvi srednjoškolski fond koji je osnovala Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS).

Drugi deo akcije podrazumeva da zainteresovani učenički parlamenti konkurišu sa svojim projektima od kojih će izabrani biti finansirani iz fonda.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00