petak, 22. april 2016.  01:16h
Pročitano 903 puta

Gradovima potrebne kancelarije za ekonomski razvoj

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski poručio je juče, u Pančevu, na predstavljanju rezultata istraživanja „Značaj i uloga kancelarije za LER u procesu privlačenja investicija u Vojvodini“ da je Pokrajinska vlada planski radila na podizanju kapaciteta lokalnih administracija u Vojvodini, kako u ljudstvu tako i kroz dokumentaciju i finansije, radi bolje budućnosti.

Bugarski: Podigli smo kapacitet lokalne administracije radi bolje budućnosti Bugarski: Podigli smo kapacitet lokalne administracije radi bolje budućnosti http://vojvodina.gov.rs/

Pančevo ima snagu i težinu, to je veliki i značajan grad, ali ne smemo zaboraviti manja mesta. Tamo takođe moramo dizati kapacitet u administraciji, jer bez toga nema budućnosti. Najbolji ljudi treba da budu i ostanu u javnoj administraciji i tada će to biti najbolji servis građana, poručio je sekretar Bugarski pred okupljenim predstavnicima vojvođanskih opština i privrednika, sa kojima je razgovarao o značaju i ulozi jedinica za lokalni ekonomski razvoj, a koji je organizovala Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

 

1 apv a

 

Pokrajinski sekretar Bugarski naglasio je ovom prilikom da razvojem i rastom kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) rastu i potencijali lokalnih samouprava, razvija se i postaje sve uspešnija cela opština i dodao da KLER treba da vrati svoj fokus na privredu umesto rada na projektima, što je sada čest slučaj, i da u budućnosti ukazuju svojoj lokalnoj upravi u kom pravcu treba da se razvija.

 

1 apv d

 

Ovom prilikom NALED je predstavio rezultate istraživanja o kapacitetima vojvođanskih opština za upravljanje aktivnostima lokalnog ekonomskog razvoja što će Pokrajinskoj vladi poslužiti kao osnov za planiranje novih mera u cilju jačanja jedinica za LER.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00