sreda, 20. april 2016.  20:42h
Pročitano 1949 puta

U Pančevu počinje kurs jezika nacionalnih manjina za policajce

U Policijskoj upravi u Pančevu u četvrtak, 21. aprila u 11 sati počeće osnovni kursevi jezika nacionalnih manjina za policijske službenike.

U Policijskoj upravi u Pančevu 85 policijskih službenika učiće osnove jezika nacionalnih manjina - slovački, mađarski, rumunski i češki jezik U Policijskoj upravi u Pančevu 85 policijskih službenika učiće osnove jezika nacionalnih manjina - slovački, mađarski, rumunski i češki jezik Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Vladimir Rebić, v.d. direktora policije, doći će u posetu Policijskoj upravi u Pančevu povodom realizacije aktivnosti koje će doprineti unapređenju rada policije u lokalnoj zajednici.

Jedna od aktivnosti se odnosi na početak osnovnih kurseva jezika nacionalnih manjina. 

Kursevi jezika nacionalnih manjina, koje će  policijski službenici, na dobrovoljnoj bazi, pohađati su slovački, mađarski, rumunski i češki jezik. 

Licencirani predavači će sprovoditi kurseve koje će pohađati oko 85 policijskih službenika PU u Pančevu, navodi se u saopštenju Policijske uprave Pančevo.

Cilj sprovođenja ovakve vrste aktivnosti je unapređenje saradnje policije i građana, posebno saradnje sa nacionalnim manjinama, radi postizanja višeg stepena bezbednosti kroz bolju komunikaciju sa građanima i veće uključivanje građana i manjinskih grupa u rad policije. 

Na otvaranje kursa, koji će početi sutra u 11 sati u prostorijama PU Pančevo, pozvani su i predstavnici ambasada.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00