utorak, 19. april 2016.  16:12h
Pročitano 934 puta

Ekološka radionica povodom Svetskog dana planete Zemlje

Povodom Svetskog dana planete Zemlje, predstavnici Gradske uprave grada Pančeva, odnosno Vladimir Delja, većnik za ekologiju, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, predstavnici JKP Higijene, JKP Zelenilo, PSS Instituta ”Tamiš” i uredništvo Redakcije časopisa "Ekopedija", upriličiće u petak, 22. aprila, još jednu  ekološko-edukativnu posetu. 

Na ovoj radionici u Banatskom Brestovcu stručni saradnici iz Instituta Tamiš će predstaviti projekat ''Zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja'' Na ovoj radionici u Banatskom Brestovcu stručni saradnici iz Instituta Tamiš će predstaviti projekat ''Zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja''

Nakon Omoljice, Ivanova, Jabuke, Glogonja i Dolova,  posetiće i Banatski Brestovac. 

Na ovoj radionici, stručni saradnici iz Instituta Tamiš će predstaviti projekat ''Zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja'', čiju je realizaciju podržao Grad Pančevo, a biće ovo prilika i za prolećno ulepšavanje dvorišta tamošnje OŠ ”Olga Petrov” i dvorišta mesne zajednice zahvaljujući donacijama: JKP ”Zelenilo” iz Pančeva će obezbediti rasade cveća, a JKP ”Higijena” nove stubne kante za smeće. 

Takođe, ova ekološko – edukativna poseta uključuje i demonstraciju optimalnog modela prikupljanja ambalažnog otpada  u sklopu akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”. 

 

kontejneri ps

 

Ova akcija okuplja sve učenike osnovnih i srednjih škola Pančeva i naseljenih mesta, a najefikasniji model prikupljanja prikazaće učenici Regionalnog centra za talente ”Mihailo Pupin” iz Pančeva. 

Sekretarijat za zaštitu životne sredine će đake prisutne na ovoj radionici nagraditi ”Ekobukvicom”, ekološkim bukvarom autora Zorana Bukura.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00