četvrtak, 14. april 2016.  20:21h
Pročitano 2233 puta

Uskoro objedinjen javni prevoz Beograda i Pančeva

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov potpisali su danas u Pančevu Sporazum o unapređenju javnog prevoza između dva grada, koji predstavlja korak bliže uspostavljanju jedinstvenog, integrisanog javnog prevoza. 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov potpisali su danas u Pančevu Sporazum o unapređenju javnog prevoza između dva grada Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov potpisali su danas u Pančevu Sporazum o unapređenju javnog prevoza između dva grada Grad Pančevo

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz. 

Siniša Mali je istakao da u narednih mesec dana predstoji izrada Studije izvodljivosti nakon koje će biti poznato koliko i kakvih autobusa će prevoziti građane i u kom će intervalu oni saobraćati.

Nakon studije, krenućemo u izradu plana i očekujem da ćemo već na početku nove školske godine, u septembru, imati objedinjeni javni prevoz. To ne podrazumeva samo autobuski prevoz, već će se raditi i na tome da se BG voz, koji sada saobraća do Ovče, produži do Pančeva, kao i da se izgradi biciklistička staze do Pančeva. To su stvari koje nam omogućavaju da komuniciramo bolje, rekao je Siniša Mali i podsetio da je već uvedena redovna linija gradskog prevoza ka Opovu.

On je rekao da ovo nije ništa teško, niti komplikovano, potrebna je samo dobra volja dve gradske uprave, kako bi se poboljšao kvalitet života.

 

1 potpisivanje mali

 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov uz zahvalnost gradonačelniku i Direkciji za javni prevoz na angažovanju, istakao je da je potpisivanjem sporazuma koji će omogućiti integraciju javnog prevoza dva grada, srušena barijera koja je vladala godinama između Beograda i Pančeva. 

Za grad Pančevo ovo je zaista od velikog značaja imajući u vidu da je Pančevo u odnosu na prošlost sada najbliži gradu Beogradu. Dunav nam više nije toliko dubok, a blizina Pančeva i Beograda je veoma bitna, jer upravo ovu blizinu, mi u gradu Pančevu smatramo osnovnom razvojnom šansom grada Pančeva, rekao je Pavlov.

 

2 potpisivanje mali

 

Gradonačelnik Beograda je nakon potpisivanja sporazuma posetio zanatsku radnju „Đepeto”, koja se bavi proizvodnjom nameštaja, a čiji je vlasnik Nikola Jović korisnik mera zapošljavanja.  

Siniša Mali obišao je i klub penzionera u Pančevu gde je razgovarao sa najstarijim građanima, a odigrao je i partiju šaha.

 

3 potpisivanje mali

 

Autor:  Grad Beograd
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00