sreda, 13. april 2016.  12:59h
Pročitano 1975 puta

Sporazum o saradnji Centra za talente iz Pančeva i Kikinde

Dr Dragoljub Cucić, rukovodilac pančevačkog Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potpisali su 12. aprila sporazum o saradnji koji predviđa rad sa darovitim i visoko motivisanim učenicima. 

Dr Dragoljub Cucić, rukovodilac pančevačkog Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potpisali su 12. aprila sporazum o saradnji Dr Dragoljub Cucić, rukovodilac pančevačkog Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potpisali su 12. aprila sporazum o saradnji RCT "Mihajlo Pupin"

Dr Dragoljub Cucić, kaže da su, osim njega, u delegaciji bili i članovi Upravnog odbora dr Aleksandar S. Nikolić i mr Jovan Jović.

Na osnovu tog sporazuma iniciraće se osnivanje odelenja RCT "Mihajlo Pupin" - RCT "Dušan Vasiljev", Kikinda - koje će voditi računa o darovitim učenicima Severnog Banata i sistemski raditi na njihovom daljem razvoju, kaže Cucić.

Mladi Kikinđani, čija potreba za znanjem prevazilazi sadržaje koje im se nude u školama, ubuduće će biti u fokusu mentora koji će sa njima raditi.

 

cucic

 

Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju na ono što je najvažnije u svačijem životu, a to je podizanje nivoa znanja. Ovakvi sporazumi pokazuju čemu stremi naš grad, kazao je gradonačelnik Markov.

Koordinator Centra za talente u Kikindi, profesor Srđan Srdić naveo je da će preuzeti model po kom funkcioniše Centar za talente u Pančevu.

Rukovodilac RCT "Dušan Vasiljev" u Kikindi je književnik i doktorand Filološkog fakulteta Beogradskog univerziteta, Srđan Srdić, dugogodišnji uspešni saradnik RCT "Mihajlo Pupin", u radu sa darovitim učenicima.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Komentari  

0 #1 Josip 15-04-2016 10:38
Zar nije pravilnije nadarenom decom, a ne darovitom. U svakom slučaju, lepa tema. Potrebno je da se više pažnje posvećuje pametnoj, dobroj deci i da im se na bilo koji način pomogne u njihovom daljem razvoju. A da se manje značaja pridaje problematičnoj deci koja traći svoj talenat ili ga koristi u pogrešne svrhe (najblaže rečeno). ;-)
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00