sreda, 13. april 2016.  02:58h
Pročitano 2375 puta

Pokrajina i ove godine regresira prevoz za studente

Za više od tri hiljade studenata iz 33 vojvođanske opštine i grada, među kojima je i Pančevo, i ove godine, obezbeđen je novac iz pokrajinskog budžeta, za sufinansiranje troškova prevoza do ustanova visokog obrazovanja na kojima se školuju. 

Pokrajinska vlada je za regresiranje prevoza studenata preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj obezbedila 20 miliona dinara Pokrajinska vlada je za regresiranje prevoza studenata preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj obezbedila 20 miliona dinara www.vojvodina.gov.rs

Pokrajinska vlada je za ovu namenu preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj obezbedila 20 miliona dinara, a od tog iznosa oko tri miliona dinara je namenjeno za pančevačke studente.

Resorni pokrajinski sekretar Vladimir Pavlov potpisao je ugovore i uručio rešenja predstavnicima opština i gradova koje su dobile novac na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju.

Godinama unazad regresiranje troškova prevoza studenata jeste mera koja se uspešno realizuje na zadovoljstvo i opština i studenata koji svakodnevno putuju iz svojih mesta do fakulteta na kojima se školuju, istakao je Vladimir Pavlov i dodao da je svaki vid ulaganja u poboljšanje uslova studiranja i povećanje studentskog standarda ulaganje u razvoj našeg društva.

 

4 prevoz

 

Pavlov je pozvao opštine da sagledaju svoje potrebe i učestvuju konkursu za regresiranje troškova prevoz studenata, jer je to u interesu lokalnih samouprava, ukupnog razvoja, ali i u interesu roditelja i studenata.

Pančevo ima oko 700 studenata prijavljenih za regresiranje prevoza, a u ime Grada Pančeva ugovor je potpisao i preuzeo rešenje Marko Radaković, član Gradskog veća za mlade.

Pokrajinske subvencije za prevoz dobijaju studenti koji su redovno i prvi put upisali godinu fakulteta, ne koriste domove ni kredite i na državnom su finansiranju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00