utorak, 12. april 2016.  14:01h
Pročitano 3056 puta

Natkrivanje pijace i rekonstrukcija igrališta u Banatskom Novom Selu

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžievski posetili su danas Banatsko Novo Selo i prisustvovali započetim radovima na natkrivanju zelene pijace i na rekonstrukciji igrališta.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžievski posetili su danas Banatsko Novo Selo i prisustvovali započetim radovima na natkrivanju zelene pijace Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžievski posetili su danas Banatsko Novo Selo i prisustvovali započetim radovima na natkrivanju zelene pijace Grad Pančevo

Gradonačelnik Saša Pavlov rekao je da će to biti prva natkrivena pijaca na teritoriji grada Pančeva.

Završetkom ovih radova koji će trajati 15 do 20 dana, dobićemo jednu modernu natkrivenu zelenu pijacu, što Banatsko Novo Selo i zaslužuje, imajući u vidu da je pretežno poljoprivredno orijentisano, tako da mislim da će ovu pijacu koristiti ne samo meštani već i građani Pančeva i ostalih mesta, izjavio je Saša Pavlov.

 

4 radovi pijaca

 

Gradonačelnik je rekao da je projekat natkrivanja i završetka pijace u Banatskom Novom Selu koncipiran još 2010. godine, da bi, nakon što je izostala obećana podrška Pokrajine da će delimično ili u potpunosti finansirati ovaj projekat, Grad Pančevo 2012. godine iz budžeta obezbedio nešto više od 3 miliona dinara za prvu fazu radova, a potom iz budžeta za 2016. godinu još 2,5 miliona bez pdv-a radi završetka realizacije projekta.

 

1 pijaca natkrivanje

 

Nakon obilaska zelene pijace, gradonačelnik i pomoćnik gradonačelnika su u prisustvu direktora JKP-a „Zelenilo“ Dragana Katuce i v.d. direktora JKP-a „Banatsko Novo Selo“ Vladislave Čolić, obišli i obližnje igralište, na kom su danas započeti radovi.

Prema rečima Vladislave Čolić, v.d. direktora JKP-a „BNS“, na zahtev ovog preduzeća, zbog velikog broja dece i potrebe za obnovom igrališta, JKP „Zelenilo“ već po drugi put u prošlih mesec dana doniralo je materijal, a radovi su započeti danas. 

Planirano je postavljanje penjalice, klackalice i ljuljaški, kao i postavljanje gumenih ploča radi povećanja stepena bezbednosti.

 

3 radovi igraliste

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00