utorak, 12. april 2016.  04:49h
Pročitano 1407 puta

Protest radnika Apoteke Pančevo ispred Vlade Srbije

Zaposleni Apoteke Pančevo najavili su za danas protest ispred zgrade Vlade Srbije jer obećanja nadležnih, od nadležnih u Gradskoj upravi do Vlade Srbije da će biti reprogramiran dug, deblokiran račun, nabavljeni lekovi i da će zaposlenima biti isplaćene višemesečne zaostale plate i uplaćeni socijalno i penziono osiguranje, nisu ispunjena.

Detalj s protesta radnika Apoteke iz februara ove godine ispred Gradske uprave Detalj s protesta radnika Apoteke iz februara ove godine ispred Gradske uprave Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

U saopštenju se navodi da su apoteke prazne, jer su lekove odneli sudski izvršioci, a da građani Pančeva po lekove moraju da idu u Beograd.

Radnici zaposleni u Apoteci svakodnevno dolaze na posao u prazne apoteke, pa se primarni nivo zdravstvene zaštite sveo na davanje saveta.

Poslednju platu zaposleni su primili za novembar 2015. godine, nemaju socijalno i penziono osiguranje i njihova egzistencija je ugrožena.

Blokada pre obećane pomoći je bila 320 miliona, sada je 570 miliona dinara.

Apoteke Pančevo u saopštenju ističu da za trenutno stanje najveću krivicu snosi gradska vlast koja je svojom nebrigom dovela gradsku apoteku u ovakav položaj.

Zaposleni Apoteke Pančevo najavili su da će se na protestu obratiti premijeru vlade Srbije, Ministarstvu finansija, Ministarstvu za lokalne zajednice, Ministarstvu zdravlja i lokalnoj zajednici za zahtevima da se obezbedi primarna zdravstvena zaštita u Pančevu, deblokira račun, nabave lekovi, da se radnicima isplate zaostale plate i uplati penziono i zdravstveno osiguranje.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00