sreda, 6. april 2016.  19:36h
Pročitano 1696 puta

Održan još jedan Sajam zapošljavanja u Pančevu

Danas je održan 10. Sajam zapošljavanja na kom je učestvovalo više od 35 poslodavaca, koji su nudili, uglavnom mladima, više od 200 radnih mesta.

Ove godine najveća potražnja je za zanatima kao što su ugostitelji, šivači i krojači Ove godine najveća potražnja je za zanatima kao što su ugostitelji, šivači i krojači Pančevo.MOJKraj.rs

Mladi, koji su na ovaj sajam došli u nadi da će pronaći odgovarajući posao, predavali su svoje ponude za radna mesta za koja su kvalifikovani ili zainteresovani. Ostaje im da sačekaju odgovor od poslodavaca kod kojih bi želeli da rade. 

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje bili su njihovi savetnici koji su nezaposlenim licima pomagali i davali uputstva da bi se lakše snašli. Ove godine najveća potražnja je za zanatima kao što su ugostitelji, šivači i krojači. Najveći broj onih koji su na Sajmu tražili posao je IV stepen stručne spreme.

Pozvano je oko 1.500 nezaposlenih kojima je rečeno da sa sobom ponesu svoje radne biografije, a na Sajmu će im biti omogućen direktan kontakt sa poslodavcima od kojih su imali priliku da saznaju važne podatke o firmama u kojima žele da konkurišu. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje poručuju da se efekti Sajma prate u narednih šest meseci dok se procenat zapošljavanja kreće od 25 do 30 %.  

 

2 sajam

 

Najviše interesovanja za posao izazvala je firma “Carev dvor„ iz Kraljeva koja je novi vlasnik nekadašnjeg hotela „Sloboda“. Kod njih će posao naći 51 radnik, a najviše se traže konobari, kuvari, poslastičari i sobarica.

U čak dve firme nedostaje 15 šivača, ali je slaba zainteresovanost, jer nema stručnih radnika. 

 

3 sajam

 

Na Sajmu su bili prisutni i poslodavci koji organizuju letnju studentsku praksu koja se realizuje uz pomoć lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Sajam zapošljavanja otvorio je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov koji je rekao da je samo prošle godine više od 600 nezaposlenih našlo zaposlenje na ovakav način.

 

1 sajam zaposljavanja

 

On je naglasio da u lokalnoj samoupravi prilično dobro analiziraju efekte svake mere koju finansiraju.

Svako novo radno mesto je jako bitno. Međutim, ovde se ne nude samo pozicije takozvanog novog zapošljavanja, nego tu su i poslodavci koji organizuju letnju studentsku praksu. Znači, jedna od mera koje mi sprovodimo u okviru lokalne samouprave i uz pomoć naših partnera, pre svega Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je Pavlov.

 

4 sajam

 

Organizatori 10. Sajma zapošljavanja su Gradska uprava Pančevo i Nacionalna služba za zapošljavanje. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00