sreda, 6. april 2016.  05:54h
Pročitano 1403 puta

Sajam zapošljavanja danas od 11 sati

Sajam zapošljavanja u Pančevu biće organizovan danas od 11 do 14 časova u Ulici Vojvode Živojina Mišića (na Korzou), a najavljeno je blizu 40 poslodavaca koji će oglastiti više od 220 slobodnih radnih mesta.

Sajam zapošljavanja u Pančevu biće organizovan danas od 11 do 14 časova u Ulici Vojvode Živojina Mišića (na Korzou) Sajam zapošljavanja u Pančevu biće organizovan danas od 11 do 14 časova u Ulici Vojvode Živojina Mišića (na Korzou) Pančevo.MOJKraj.rs

Najavljujući Sajam zapošljavanja na konferenciji za novinare 31. marta Suzana Jovanović, članica Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku podsetila je da je ova godina proglašena godinom preduzetništva, a da se Pančevo kao grad ozbiljno bavi nezaposlenim ljudima.

Shodno tome napravili smo Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za 2016. godinu, u kojem nam je glavni partner Nacionalna služba za zapošljavanje. Sajam zapošljavanja je jedna od mera aktivne politike i jeste velika šansa za nezaposlene da pronađu posao, rekla je Suzana Jovanović.

Na evidenciji Službe za zapošljavanje u Pančevu je 11.000 građana, što je prema rečima Đorđa Lukača, direktora pančevačke filijale Službe 600 manje u odnosu na februar 2015. godine. Ove godine na Sajmu će 34 poslodavca ponuditi 220 radnih mesta.

Možda je ovo prvi sajam gde se najmanje traži trgovina, a postoji potreba za zaposlenjem u oblasti ugostiteljstva, mašinske struke, tekstila. Traženi su i ekonomisti, pravnici i geodete. Prednost ove manifestacije je što će se poslodavci i nezaposleni sresti na jednom mestu i ostvariti kontakt, razmeniti informacije, rekao je Lukač.

Efekti Sajma zapošljavanja prate se šest meseci, a prema analizi posao nađe 25 do 30 odsto lica, neki na određeno neki i stalni posao.

Na današnji Sajam zapošljavanja zaposleni u filijali Pančevo su pozvali oko 1.500 osoba sa evidencije, ali je on otvoren za sve zainteresovane.

Zainteresovanim sugrađanima će na štandu grada Pančeva biti dostupne sve potrebne informacije u vezi sa otvorenim javnim pozivom koji se odnosi na meru aktivne politike zapošljavanja „Samozapošljavanje“ (sredstva za otvaranje privrednog društva ili preduzetničke radnje, nabavku opreme i adaptaciju prostora). 

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje biće na raspolaganju informacije o uslugama i programima koje pruža ova ustanova.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00