utorak, 5. april 2016.  20:44h
Pročitano 1573 puta

Edukativno-ekološka poseta Jabuci i Glogonju

Predstavnici Gradske uprave grada Pančeva, odnosno Vladimir Delja, većnik za ekologiju, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, predstavnici JKP Zelenila, JKP Higijene i uredništvo Redakcije časopisa "Ekopedija", upriličiće, nakon poseta Ivanovu i Omoljici, još dve ekološko-edukativne posete i to Jabuci i Glogonju, a povodom Svetskog dana planete Zemlje, dolazećeg ekološki značajnog datuma. 

Predstavnici Gradske uprave grada Pančeva, upriličiće, još dve ekološko-edukativne posete i to Jabuci i Glogonju, 11. i 12. aprila povodom Svetskog dana planete Zemlje Predstavnici Gradske uprave grada Pančeva, upriličiće, još dve ekološko-edukativne posete i to Jabuci i Glogonju, 11. i 12. aprila povodom Svetskog dana planete Zemlje Pančevo.MOJKraj.rs

Tako će u ponedeljak, 11. aprila, biti gosti Mesne zajednice Jabuka i tamošnje Osnovne škole, a sutradan, u utorak, 12. aprila, posetiće Mesnu kancelariju Glogonj i glogonjsku Osnovnu školu ”4. oktobar”.

Osim što će gosti održati kratko predavanje na temu značaja očuvanja životne sredine, pravilnog odlaganja otpada, blagovremenog čišćenja kanala u selima… - biće ovo prilika i za prolećno ulepšavanje školskih dvorišta i dvorišta Mesne zajednice Jabuka i Mesne kancelarije Ivanovo, zahvaljujući poklonu JKP ”Zelenilo” iz Pančeva koje će obezbediti rasade cveća, kao i postavljanju novih stubnih kanti za smeće koje povodom ovih značajnih datuma poklanja v.d. direktora Aleksandar Stevanović u ime JKP ”Higijena” iz Pančeva.

 

Naslovna Ekobukvice

 

Sekretarijat za zaštitu životne sredine će polaznike ekoloških sekcija OŠ ”Goce Delčev” iz Jabuke i OŠ ”4. oktobar” iz Glogonja obradovati ”Ekobukvicom”, ekološkim bukvarom autora Zorana Bukura.

O načinima očuvanja voda i pravilnom odlaganju otpada, najmlađima iz oba naseljena mesta će poneku zanimljivost ispričati Gordana Vlajić, urednica ”Ekopedije”, periodičnog izdanja Sekretarijata za zaštitu životne sredine GU Pančevo.

Autor:  GU Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00