ponedeljak, 4. april 2016.  01:58h
Pročitano 5170 puta

Danas počinje upis u vrtiće

Upis u vrtiće Predškolske ustanove „Dečja radost“ počeće danas, a potrebna dokumentacija dostavlja se u Upravu u Ulici Žarka Zrenjanina broj 25.

Ružica Beč, direktorka Predškolske ustanove Dečija radost, Pančevo Ružica Beč, direktorka Predškolske ustanove Dečija radost, Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Upis će trajati do 15. aprila.

Predškolska ustanova „Dečja radost“ i ove godine prima prijave za decu za celodnevni boravak – jaslice, od prve do treće godine starosti, obdanište, od tri do sedam godina, i pripremni predškolski program za decu rođenu od 1. marta 2010 do 1. marta 2011. godine.

Ružica Beč, direktorka PU Dečja radost, apelovala je na roditelje da se svi koji su rođeni u tom periodu, a nisu korisnici ove Ustanove, obavezno prijave, jer je pripremni predškolski program zakonska obaveza. Informacije o slobodnim mestima već su istaknute na svim vrtićima.

Za jasleni uzrast – deca rođena 2015. godine, bebe, imamo 179 slobodnih mesta na teritoriji Pančeva. Stariji jasleni uzrast, dvogodišnjaci, imamo svega 101 mesto, a za decu od 2013. do 2010. godišta, samo 310 mesta. Što se tiče pripremnog predškolskog programa, primamo koliko god je potrebno, jer je to zakonska obaveza, objasnila je Beč.

Roditelji za upis dece u obdanište treba da pripreme fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za dete, zdravstvene knjižice i lekarsku potvrdu o zdravstvenom pregledu deteta, potvrdu iz firme o zaposlenju roditelja, fotokopiju obrasca M3 kao dokaz o radnom odnosu.
Ukoliko roditelj nije zaposlen, potrebno je da dostavi potvrdu o redovnim studijama za aktuelnu školsku godinu. Za treće i četvrto dete i svako naredno u porodici, uz fotokopiju lične karte roditelja, i izvoda iz matične knjige rođenih za svu decu u porodici, potrebna je i fotokopija prijave stana za svu decu u porodici.
Za poludnevni boravak – obdanište potrebna je fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih, zdravstvene knjižice i lekarske potvrde o zdravstvenom pregledu.

Na žalost, i ove godine biće liste čekanja, jer je oko dve stotine dece svih uzrasta, izuzev za decu predškolskog, već na listi čekanja. I dalje su roditelji najviše zainteresovani za upis u jaslice, u koje se mogu upisati samo deca od godinu dana starosti.

Prijave koje roditelji podnesu za dete koje do kraja septembra ne napuni godinu dana neće biti ramatrane, biće odbijeni. Oni mogu podneti prijavu u toku cele godine, mimo upisnog roka, tako da te prijave nećemo uzimati u obzir. Deca kod nas startuju sa godinu dana, jer nemamo uslove da vršimo obuhvat dece sa nekoliko meseci manje, rekla je Ružica Beč.

Cene boravka dece u vrtiću se nisu menjale – najjeftiniji je boravak u zabavištu u trajanju od 4 sata, 1.200 dinara, dok je celodnevni pripremni predškolski program 3.500 dinara. Boravak dece u obdaništu od 3 do 7 godina je 4.650 dinara,  a najskuplji je boravak u jaslicama i iznosi 5.650 dinara. 

Roditelji potrebnu dokumentaciju mogu predati u Upravnoj zgradi PU „Dečja radost“ u Ulici Žarka Zrenjanina 25, svakog dana od 8.30 do 16 sati, a sredom od 9 do 16.30 sati.

Nakon prijema dokumentacije, komisija će bodovati kandidate i sačiniti rang-listu, koja će biti objavljena početkom juna.

U ovoj školskoj godini u 20 vrtića PU "Dečja radost" boravi 2.700 dece.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00