subota, 2. april 2016.  17:28h
Pročitano 1307 puta

Prvi Sajam prevencije trgovine ljudima

U Pančevu je danas održan prvi Sajam prevencije trgovine ljudima, na kojem su predstavljene nove društvene igre i edukativne table za predškolce uz pomoć kojih im se približavaju opasnosti kojima mogu da budu izloženi.

Sajmu je prisustvovalo više od 50 mališana koji su imali prilike da se preko foto panela stave u uloge Maše i Miše, nakon toga da se takmiče u slaganju velikih namagnetisanih slagalica, boje bojanke Sajmu je prisustvovalo više od 50 mališana koji su imali prilike da se preko foto panela stave u uloge Maše i Miše, nakon toga da se takmiče u slaganju velikih namagnetisanih slagalica, boje bojanke Pančevo.MOJKraj.rs

Dečiji Sajam prevencije trgovine ljudima bio je namenjen deci predškolskog uzrasta, kao i učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji su imali priliku da kroz širok dijapazon edukativnog i zabavnog didaktičkog materijala i individualni i grupni rad sa sertifikovanim edukatorima i trenerima Crvenog krsta Srbije saznaju više o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći i adekvatnim merama opreza.

Sajmu je prisustvovalo više od 50 mališana koji su imali prilike da se preko foto panela stave u uloge Maše i Miše, nakon toga da se takmiče u slaganju velikih namagnetisanih slagalica, boje bojanke ali i da učestvuju u edukativnim društvenim igrama kako na tabli, tako i u realnoj veličini.

 

3 sava i marko radakovic

 

Ideja je bila da se kroz jedan ovako otvoreni način, interaktivan u radu sa decom, kroz edukativne društvene igre, puzle, bojanke, edukujemo ih o različim situacijama i adekvatnim merama opreza. Pričamo deci o tome šta da rade ako se nađu sami u kući, ako im nepoznata osoba na ulici ponudi slatkiš ili ih pozove da ih poveze kolima. Ukoliko sami koriste društvene mreže i internet a odvoje se od roditelja. Naravno, i kako da reaguju u slučaju otmice, objasnio je Sava Veselinović, koordinator Tima za borbu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Pančevo.

Sajam su posetili i podržali preventivan rad Tima za borbu protiv trgovine ljudima gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, koordinatorka lokalnog Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva, Suzana Jovanović, nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima pri Ministarstvu Unutrašnjih poslova Mitar Đurašković, nacionalna koordinatorka Programa Borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije Jelena Anđelić, ali većnik za mlade grada Pančeva Marko Radaković, predstavnici Crvenog krsta Vojvodine i Crvenog krsta Beograda.

 

5 gradonacelnik na sajmu

 

Grad Pančevo je podržao ovaj projekat, a Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva je rekao da je cilj grada podizanje bezbednosti u zajednici, čiji su najosetljiviji deo deca.

Zahvaljujem se pre svega Crvenom krstu i njihovom Timu, kao i uopšte timovima za borbu protiv trgovine ljudima i svim organima koji se suprotstavljaju ovoj inkriminisanoj delatnosti i koji svakodnevno rade na povećanju bezbednosti zajednice. Upravo taj intersektorski rad i nastup i saradnja između javnog i civilnog sektora je izuzetno značajan, rekao je Pavlov.

Sajam je rezultat projekta Tima za borbu protiv trgovine ljudima terenske jedinice Crvenog krsta Pančeva „Sprečimo trgovinu ljudima kroz decu“.

 

7 sajam trgovine ljudima

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00