subota, 2. april 2016.  07:07h
Pročitano 847 puta

70 godina od doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu

Povodom jubileja „70 godina od doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu“, 9. aprila u Pančevu će biti organizovano okupljanje pripadnika makedonske nacionalne zajednice iz Vojvodine, Srbije i Makedonije.

Jubilej će biti obeležen u Pančevu, 9. aprila Jubilej će biti obeležen u Pančevu, 9. aprila

Pored predstavnika udruženja Makedonaca iz cele Vojvodine i Srbije, pozvani su i predstavnici gradova Pančeva, Vršca, opštine Plandište i gradova Kriva Palanka u Republici Makedoniji odakle je najveći broj doseljenika, prenose Komšijske novosti.

Očekuje se da na skupu budu prisutni i predstavnici Vlade AP Vojvodine, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, kao i drugih državnih institucija, nevladinih organizacija i predstavnika diplomatskog kora. 

Mesto okupljanja je kod nekadašnje železničke stanice, gde će pripadnici makedonske nacionalne zajednice prirediti performans dočaravajući vreme kada su njihovi preci stigli vozom na to mesto pre 70 godina, a zatim će posetiti i mesta u kojima su nakon toga trajno nastanjeni - Jabuka, Kačarevo i Glogonj.

 

Autor:  Komšijske novosti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00