ponedeljak, 28. mart 2016.  17:16h
Pročitano 2279 puta

Počela „Pekarijada“ u Lesaffre pekarskom centru

Nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara „Pekarijada“, u organizaciji kompanije Lesaffre Srbija i uz podršku Unije pekara Srbije počelo je danas.

Prvog dana takmičari su se nadmetali u pripremanju bureka Prvog dana takmičari su se nadmetali u pripremanju bureka www.pekarijada.rs

Tokom naredne dve nedelje u Lesaffre pekarskom centru biće održana predselekcija kandidata i izbor finalista, a prvog dana takmičenja prijavljeni kandidati pokazali su svoje veštine u pravljenju bureka.

Veliko finale biće od 18. do 22. aprila. 

Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati takmičiće se u četiri kategorije – pripremanje tradicionalnog obogaćenog hleba, bureka, somuna i buhtle sa džemom. 

Hleb po recepturi „naj hleba“ „Pekarijade“ naći će se u ponudi pekare u Maxi supermarketima širom Srbije. 

 

Pocela Pekarijada 4

 

Najbolji mladi pekari takmičiće se u pripremanju pletenice, a pobednik će biti nagrađen zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u Srbiji. 

Sve kandidate ocenjivaće stručni žiri koga čine predstavnik Unije pekara, članovi našeg tima koji je prošle godine učestvovao na Louis Lesaffre Coupe- Evropskom pekarskom prvenstvu, predstavnici Maxi supermarketa, kao i predstavnik Mlinpek zavoda. 

Ponosni partneri u ovom projektu su kompanije „Bongard“ i „Sadex“ –pekarske mašine i oprema, kao i kompanije „Dijamant“ iz Zrenjanina i „Pobeda plus“ iz Niša. 

 

Pocela Pekarijada 3

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00