petak, 25. mart 2016.  17:00h
Pročitano 1105 puta

Završena akcija kontrole nelegalnog javnog prevoza putnika

Zajednička akcija kontrole nelegalnog javnog prevoza putnika na teritoriji grada Pančeva započeta na inicijativu Ministarstva građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture, u organizaciji Južnobanatskog upravnog okruga, uspešno je realizovana, saopšteno je danas iz kabineta načelnika Južnobanatskog Okruga.

Rezultati akcije kontrole nelegalnog javnog prevoza putnika na teritoriji grada Pančeva sumirani su na današnjem sastanku u Pančevu Rezultati akcije kontrole nelegalnog javnog prevoza putnika na teritoriji grada Pančeva sumirani su na današnjem sastanku u Pančevu JBO

U akciji je učestvovalo dva inspektora Republičke inspekcije za drumski saobraćaj, dva inspektora Odeljenja inspekcije rada Južnobanatskog upravnog okruga, šest inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva, dva saobraćajna policijska službenika Odeljenja saobraćajne policije i dva operativna radnika Odeljenja kriminalističke policije PU Pančevo.

Akcija je sprovedena na dva punkta, u dve smene i uz podršku mobilnih patrola saobraćajne policije u periodu od 18. do 23. marta, a ostvareni su sledeći rezultati:

- od 17 vozila koja su zapisnički evidentirana, iz saobraćaja je isključeno 13 vozila na period od 5 do 90 dana u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.
- saobraćajna policija je podnela 5 prekršajnih prijava, republički inspektori rada sačinili 17 zapisnika i 3 prekršajna naloga zbog neposedovanja ugovora o radu.
- najbolji pokazatelj uspešnosti akcije se ogleda u finansijskom efektu, navodi se u saopštenju.

Procentualno povećanje prodatih karata i ostvarenih prihoda na dnevnom nivou kretalo se u intervalu od 40 do 146 procenata. Odnosno, u nedelji trajanja akcije kontrole prodato je 7.919 karata više nego u istom vremenskom periodu prethodne nedelje, a prihod JKP „Autotransport Pančevo“ uvećan je u navedenom periodu u iznosu od 1.056.103,00 dinara. 

Efekti akcije jasno govore u prilog potrebe preduzimanja odgovarajućih mera u pravcu suzbijanja sive ekonomije u oblasti drumskog saobraćaja, zaključuje se u saopštenju Južnobanatskog Okruga.

Autor:  JBO
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00